24.8 C
Zagreb
Naslovnica Sport Panika kod organizatora Australian Opena: Zbog jednog pozitivnog slučaja svi igrači pod...

Panika kod organizatora Australian Opena: Zbog jednog pozitivnog slučaja svi igrači pod hitno moraju u karantenu

Svega nekoliko dana prije početka prvog teniskog Grand Slam turnira sezone Australian Opena organizatori su se našli u problemu. Jedna osoba koja radi u hotelu Grand Hyatt u kojem odsjedaju igrači pozitivna je na koronavirus, te su samim time svi rizični kako je navedeno iz organizacije, piše Gol.hr

Između 500 i 600 osoba, igrača i ljudi u organizaciji, moraju odmah u karantenu do idućeg PCR testiranja na kojem će se utvrditi je li još netko zaražen. Podsjetimo, Australija je jedna od zemalja koja je najbolje reagirala na pandemiju koronavirusa, te već mjesecima živi gotovo pa normalno.

Za sve oni koji ulaze u zemlju obavezna je 14-dnevna karantena, što je jedan od ključnih razloga zbog kojih je Australija, nakon kompletnog lockdowna koji je trajao mjesecima, jedna od najsigurnijih zemlji na svijetu kada je virus u pitanju.

Svi su tenisači i tenisačice koji ovog tjedna nastupaju na turnirima u Melbourneu prošli tu izolaciju i cijela je situacija bila pod kontrolom. Do danas. Ako se pokaže da ima još pozitivnih slučaja, lako je moguće da će se prvi Grand Slam turnir otkazati, jer se australske vlasti dale zeleno svjetlo za održavanje turnira pod uvjetom da nema pojave novih slučajeva zaraze…

Spomenimo i da se prije samo koji dan u Brisbaneu pojavio jedan jedini slučaj zaraze, te da je zbog njega cijeli grad poslan u petodnevnu karantenu. Prijeti li isto i Melbourneu odnosno tzv. “balonu” u kojem su smješteni sudionici i organizatori Australian Opena?

Najnovije

Još iz rubrike