2.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Nova šefica Podravke o kritikama i političkom uhljebljivanju: Ni govora, pogledajte moj...

Nova šefica Podravke o kritikama i političkom uhljebljivanju: Ni govora, pogledajte moj životopis

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora donesena je odluka da će nova predsjednica Uprave Podravke biti Martina Dalić.

Izjavu nakon sjednice Nadzornog odbora dali su predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina i nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, prenosi N1.

“Mi smo sretni da smo, u tako kratkom periodu nakon tragične i prerane smrti gospodina Pucara, uspjeli od većinskih dioničara dobiti prijedlog koji smo danas usvojili. To je bitno iz razloga što se kompanija nalazi u trenutku kada kompanija razvija novi petogodišnji strateški plan”, kaže Želimir Vukina.

“Velika mi je čast što je Nadzorni odbor donio odluku kojom me imenovao predsjednicom Uprave Podravke. Iznimna mi je čast voditi kompaniju ovakve tradicije. To je naravno i velika odgovornost i upravo zbog te odgovornosti željela bih istaknuti da sam u prethodnom razdoblju razgovarala sa svim najvećim dioničarima kompanije koji su mi potvrdili da je njihov cilj još veći rast Podravke. Smatram da to odgovara i željama radnika. Upravo to zajedničko suglasje dioničara oko najvažnijeg cilja kompanije je razlog zbog kojeg sam odlučila prihvatiti ovu dužnost.

“Veselim se radu sa svojim timom”

Veselim se radu sa svojim timom i s radnicima Podravke. Želim se zahvaliti članovima Nadzornog odbora, dioničarima na iskazanom povjerenju, a najviše Vladi Republike Hrvatske i Andreju Plenkovića na iskazanom povjerenju”, rekla je Dalić.

“Ovo je vrijeme u kojem puno govorimo o zelenim investicijama. Potrudit ću se da Podravka bude predvodnik u ovim inovacijama. Podravka je naravno važan nositelj prehrambeno prerađivačke industrije. Nastojat ćemo da se nastavi povećavati udio hrvatskih proizvoda u proizvode Podravke. Najveća vrijednost Podravke su ljudi, ništa nije moguće bez njih”, dodaje.

Upitana o kritikama na dolazak na mjesto predsjednice Uprave, odgovara: “Ja ne mogu i nisam u mogućnosti komentirati proces koji su dioničari, a to znači mirovinski fondovi i RH koristili i način na koji su dogovorili ovaj prijedlog. Ja mogu reći da je meni osobno iznimno drago da je prijedlog za moje imenovanje iskazao najveći pojedinačni dioničar, a to je Vlada Republike Hrvatske. To za mene predstavlja i jednu dodatnu odgovornost. Struktura vlasništvo Podravke je struktura tvrtke od koje država puno očekuje”.

“Troškove spašavanja Agrokora ni na koji način nije snosila država”

Komentirala je i dolazak na mjesto predsjednice Uprave nakon afere Borg.

“Kad sam dala ostavku na mjesto potpredsjednice, tada sam to objasnila. Još pri tome stojim. Troškove spašavanja Agrokora ni na koji način nije snosila država. Ja stoga mislim da posao koji je objavljen u Agrokoru, koji sam ja u velikoj mjeri vodila predstavlja jedno veliko iskustvo i veliku referencu za ovaj posao. To je ekonomski proces koji je uspio i njime smo pokazali da se mi u Hrvatskoj možemo nositi s ekonomskim problemima”, rekla je Dalić.

Navodi kako namjerava raditi i živjeti tijekom radnog tjedna u Koprivnici kako bi ubrzala proces upoznavanja kompanije, Grada i lokalnih odnosa, javlja N1.

“Svaka kompanija dužna je voditi računa o društvenoj odgovornosti, a u slučaju Podravke, ta je dužnost veća od prosjeka”, rekla je Dalić i dodala da joj se mandat nastavlja na mandat pokojnog predsjednika Uprave i traje do njegova isteka, u veljači sljedeće godine.

Na kritike da je politički uhljebljena u Podravku, odgovara kako će kompanija poslati njezin životopis, te da o uhljebljenju nema ni govora.

Danas je, inače, vijest o postavljanju Dalić na čelno mjesto u Podravki izazvala žestoku reakciju dijela saborske oporbe.

“U Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, pa i cijeloj zemlji, zbog afera koje su se povlačile za njom i zbog uvjeta u kojima je otišla iz Vlade, palac javnosti je okrenut prema dolje kada je riječ o imenovanju Dalić za predsjednicu Uprave Podravke”, izjavio je SDP-ov Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Podravka objavila životopis nove šefice Martine Dalić

Najnovije

Još iz rubrike