5 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Koprivničko-križevački župan o imenovanju Dalić na čelo Podravke: Razočaran sam

Koprivničko-križevački župan o imenovanju Dalić na čelo Podravke: Razočaran sam

Nakon što je Nadzorni odbor Podravke na današnjoj sjednici izabrao Martinu Dalić za novu predsjednicu Uprave, koja je bila želja premijera Andreja Plenkovića, odluku je komentirao koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Poručio je kako je odlukom o imenovanju Dalić za novu šefice Podravke – iznaneđen i razočaran.

“Iznenađen sam takvom odlukom suvlasnika jer do zadnjeg dana to kadrovsko rješenje nije bilo u opticaju. Kao predstavnici lokalne zajednice željeli smo da na čelo Podravke dođe kompetentna osoba koja se dokazala u sektoru prehrambene industrije i poznaje sustav Podravke te koja dolazi iz ovog područja. Država je kao pretežiti vlasnik udjela Podravke predložila gospođu Dalić i to je za nas iznenađenje, a za mene osobno i razočaranje. Evidentno je da na odluku ne možemo utjecati, no Podravka mora biti u suživotu sa gradom i županijom i cijelom lokalnom zajednicom. Od predsjednice Uprave moramo tražiti i neke odgovore jer Podravka nije specifična gospodarska priča koju možemo sagledavati samo kroz prizmu strateški važnog poslovnog subjekta, nego je moramo promatrati kao kohezivni faktor kroz povezanost s ljudima koji već 70 godina žive s Podravkom i koja ima izniman značaj u lokalnoj zajednici”, poručio je Koren.

“Nadam se da će nova predsjednica Uprave uvažavati mišljenje i interese lokalne zajednice jer Podravka je predvodnica gospodarskog razvoja našeg kraja. Postavit ćemo pitanje što se planira s udjelom države u kompaniji u kontekstu možebitnog neprijateljskog preuzimanja. Uz to, nisam čuo plan razvoja kompanije, a niti razmišljanje o podizanju materijalnih prava radnika. Ovo je kolonijalni pristup imenovanju i nadam se da će vrijeme pred nama opovrgnuti sve negativne osjećaje koji imamo nakon ovog odabira”, zaključio je kopriničko-križevački župan Darko Koren, prenosi N1.

Podravka objavila životopis nove šefice Martine Dalić

Hrebak: Tko uopće zna kako i na koji način se virus širi, poduzetnici su u pravu; Dalić na čelu Podravke mi nije dobro sjela, ali neću zato rušiti Vladu

Bauk o Dalić na čelu Podravke: Nije Borg cicija, to je autogol Vlade

Martina Dalić bit će nova predsjednica uprave Podravke

Najnovije

Još iz rubrike