4.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Jakšić: Plenković je na temi Podravke odlučio preuzeti model „Kaj bi ti...

Jakšić: Plenković je na temi Podravke odlučio preuzeti model „Kaj bi ti štel biti?“

“Podravka je danas tema klasičnog političkog kadroviranja gdje u totalno netransparentnim uvjetima nitko ne zna po kojem se ključu bira predsjednik uprave, jedino je mantra za već nekoliko vlada – bitno je da nije iz Koprivnice ili Koprivničko-križevačke županije”, izjavio je Mišel Jakišić komentirajući izbor Martine Dalić, bivše potpredsjednice Vlade, za predsjednicu Uprave Podravke.

Nezadovoljan je što na čelo tvrtke nije došao netko iz nje.

“Jer oni koji su 70 godina stvarali tu firmu, oni o njoj ne znaju ništa, ne znaju je voditi”, ustvrdio je u raspravi na slobodnu temu, prozvavši premijera da je na temi Podravke odlučio preuzeti model „Kaj bi ti štel biti?“.

Jakšić se zapitao i je li premijer odlučio „uzeti dodatak“ (iz reklame o Vegeti) da se u sve miješa i svemu daje bolji okus.

“Je li jednostavno odlučio postati glavni politički kadrovik u svim tvrtkama gdje država ima iole neki vlasnički udio, i što nam onda trebaju mirovinski fondovi, koji u Podravki drže 52 posto vlasništava?”, upitao se SDP-ov zastupnik.

“U Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji, pa i cijeloj zemlji, zbog afera koje su se povlačile za njom i zbog uvjeta u kojima je otišla iz Vlade, palac javnosti je okrenut prema dolje kada je riječ o imenovanju Dalić za predsjednicu Uprave Podravke”, izjavio je Jakšić .

Osim toga, navodi, nikada nije radila u toj branši i sve to ide na teret isključivo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću koji je odlučio biti glavni kadrovik u Podravci, a presudila je jedino partijska knjižica, javlja SDP.

Najnovije

Još iz rubrike