5.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ivan Penava predstavio svoju stranku

Ivan Penava predstavio svoju stranku

U Ružičkinoj kući u Vukovaru predstavljena je nova politička stranka Ivan Penava nezavisna lista.

Stranka je osnovana 11. prosinca prošle godine, a upisana je u Registar političkih stranaka 19. siječnja ove godine.
Predsjednik stranke je Ivan Penava, a zamjenica Ivana Mujkić. Na predstavljanju je bio i dožupan Damir Barna.

Penava je rekao kako će ostati dosljedan dosadašnjim političkim stavovima u interesu Grada Vukovar i svih njegovih građana bez obzira na političku opredijeljenost, nacionalnu ili vjersku pripadnost, spol i dob.

„Ono što smo radili proteklih godina, priča je koja je prepoznata na tragu politike gdje su Vukovar i građani iznad svega. Interes građana tema je oko koje se sve formira od politika, projekata, medijskih istupa… Sve je fokusirano na dobrobit građana Vukovara. Tako je bilo i do sada, a bit će i u buduće s ovom opcijom. Oko interesa građana ne kalkulira se, ne trguje se s tim“, rekao je Penava.
Najavio je izlazak na lokalne izbore za Grad Vukovar i namjerava pozvati sve političke stranke da mu se priključe.

„Suradnja s Domovinskim pokretom je dobra, otvorena, komunicira se, a ja sam i dalje član saborskoga kluba Domovinskoga pokreta“, rekao je Penava.

U suradnji s drugim strankama sudjelovat će i na županijskim izborima, ali nema namjeru izlaziti na izbore u drugim gradovima i općinama.

Na novinarsko pitanje dogovara li sa zamjenikom župana Josipom Dabrom zajednički izlazak na izbore, Dabro bi bio kandidat za župana, Penava je odgovorio da razgovara te da je s dijelom članstva HDZ-a ostao u izrazito dobrim odnosima pa će se ti razgovori nastaviti. Dodao je da do promjene politike na županijskoj razini mora doći jer je županija u 20 posljednjih godina izgubila gotovo 30 posto stanovništva.

Stranka za sada im oko 300 članova.

Najnovije

Otvorena Knjiga žalosti

Još iz rubrike