2.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Filmska pljačka od tri milijuna o kojoj bruji cijelo Hrvatsko zagorje: Zgrožen...

Filmska pljačka od tri milijuna o kojoj bruji cijelo Hrvatsko zagorje: Zgrožen sam, ništa mi nije osigurano…

Gdje je više od tri milijuna kuna vrijedan nakit koji je pod okriljem noći tijekom vikenda ukraden iz zlatarnice Genc u Gajevoj ulici u Krapini, pitanje je koje muči zagorsku policiju, kao i vlasnika zlatarnice.

S obzirom na modus operandi, čini se da je provalnik ili više njih itekako dobro znao gdje je što skriveno u zlatarnici i iz kojeg ugla vreba “opasnost”, točnije videonadzor i alarm.

Provaljeno je u noći sa subote na nedjelju. Lopov je izbio cilindar na ulaznim vratima zlatarnice te se potom “okomio” na bazu na kojoj je spojen sustav zaštite i alarm. Sve kabele je pokidao i praktički deaktivirao sustav. Potom je s polica i vitrina poskidao sav zlatni i srebrni nakit, nakon čega je i u pomoćnoj prostoriji, gdje se nalazio trezor, napravio darmar, piše Jutarnji list.

Napravio je otvor u trezoru iz kojeg je uzeo pravo malo bogatstvo. Prilikom odlaska iz zlatarnice s plijenom uzeo je cijeli sustav zaštite s diskom i potom zatvorio za sobom vrata. Da su imali nepozvanoga gosta, zlatari su otkrili u nedjelju predvečer.

– Ne znam što bih rekao. Zgrožen sam činom. Radio sam u subotu do 14 sati, a prostor sam napustio i zaključao 20 minuta poslije. U nedjelju oko 18 sati sam došao do radnje po neke stvari i imao sam što vidjeti. Cilindar brave razvaljen, svi kabeli i baza za snimanje počupani, trezor cijeli izrezan, police ispražnjene.

Stakla na vratima, koja gledaju na glavnu ulicu, nisu bila razbijena pa se odmah nije ni primjećivalo. Ukraden je nakit od kojih je dosta toga bilo po narudžbi pa za kupce moramo raditi brzo novi – kaže Jutarnjem djelatnik Genca. Pitaju ga je li trezor bio lako dostupan i vidljiv.

– Po ulasku u zlatarnicu, mogao se vidjeti u stražnjoj prostoriji. Od policije nemam još nikakvu povratnu informaciju. Očevid su detaljno napravili, a ukradeni nakit nažalost nije bio osiguran – kaže zlatar izrazivši nadu da će ih policija, kad-tad, razveseliti s pronalaskom počinitelja i vrijednog nakita.

Iz zagorske policije su kratko priopćili da je nepoznati počinitelj nasilno tijekom vikenda ušao u poslovni prostor u Krapini iz kojeg je otuđio veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, nanijevši time štetu od nekoliko milijuna kuna 47-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Najnovije

Još iz rubrike