7.1 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Đulabić o imenovanju Dalić na čelo Podravke: Priča o referencama ne drži...

Đulabić o imenovanju Dalić na čelo Podravke: Priča o referencama ne drži vodu

Profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu Vedran Đulabić bio je gost Newsrooma. Komentirao je imenovanje Martine Dalić na mjesto predsjednice Uprave Podravke, kao i aferu Tušek.

Đulabić kaže da je očito da Hrvatska postaje država u kojoj jedna skupina ljudi povezana s politikom malo po malo zarobljava društvo.

“Gospođa Dalić je otišla zbog afere u jednoj privatnoj kompaniji i sad je ta ista politika imenuje na čelo kompanije. Takve osobe u zapadnom svijetu ne bi imale nikakvog doticaja s politikom i nastavile bi karijeru negdje u privatnom ili javnom sektoru. Postavlja se pitanje zašto je uopće odlazila iz Vlade, ako je sve bilo u redu”, tvrdi.

Podsjetio je kako iz kojih se razloga u demokratskom društvu podnose ostavke.

“U demokratskom društvu podnosite ostavku zbog osobnog razloga ili ako ste pod nekim pritiskom javnosti. Priča o referencama uopće ne drži vodu. Nije trebala odlaziti onda s mjesta potpredsjednice Vlade, nego tamo i ostati”, rekao je Đulabić.

Žarko Tušek je nakon afere podnio ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a, ali ostaje na poziciji saborskog zastupnika.

To pokazuje, smatra Đulabić, da su naši političari našli modus operandi kako će pokazati da snose neku odgovornost, a da se s druge strane ništa ne dogodi.

“Podnošenje ostavke u stranci je najbezbolniji način da se i dalje ostane u politici. Jedna od stvari koja očito karakterizira našu politiku je taj mentalitet krda u kojem se očito ne odustaje od tih ljudi. Stavlja ih se na neka savjetnička mjesta u kompanijama ui mjesta državnih tajnika u ministarstvima za koja ne trebaju proći proceduru imenovanja u Saboru”, rekao je Đulabić.

“Mi živimo u vremenima da nema tako teške povrede koju političar može napraviti da može snositi neku tešku sankciju”, dodao je, prenosi N1.

Martina Dalić bit će nova predsjednica uprave Podravke

Bauk o Dalić na čelu Podravke: Nije Borg cicija, to je autogol Vlade

Hrebak: Tko uopće zna kako i na koji način se virus širi, poduzetnici su u pravu; Dalić na čelu Podravke mi nije dobro sjela, ali neću zato rušiti Vladu

Hrebak: Tko uopće zna kako i na koji način se virus širi, poduzetnici su u pravu; Dalić na čelu Podravke mi nije dobro sjela, ali neću zato rušiti Vladu

Podravka objavila životopis nove šefice Martine Dalić

Tušek podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a, ali ostaje saborski zastupnik

Najnovije

Još iz rubrike