12 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Bandić i HDZ odbili SDP-ov prijedlog o otpisu računa za struju građanima...

Bandić i HDZ odbili SDP-ov prijedlog o otpisu računa za struju građanima Zagreba koji žive u kontejnerima

Zastupnici zagrebačke Skupštine u srijedu su odbacili SDP-ov prijedlog da se otpišu računi za struju Zagrepčanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima.

Za taj prijedlog SDP-ovog kluba kojim bi, da je prošao, Skupština zadužila gradonačelnika Bandića da u roku od 30 dana pokrene inicijativu prema Vladi da se građanima koji nakon potresa žive u stambenim kontejnerima otpišu računi za struju, glasalo je 17 zastupnika, 16 protiv i osam suzdržano.

Matej Mišić je rekao da mu nije jasna pozicija vladajuće većine s obzirom na gradonačelnikovu jučerašnju podršku tom prijedlogu. Bandić je na aktualnom satu jučer rekao da čekaju odgovor na inicijativu koju je Gradska uprava uputila prema Vladi, a koja ide u smjeru da se ne diskriminiraju Zagrepčani i Zagrebačka županija te dodao da će, ako Vlada ne plati troškove, to učiniti Grad.

Mišić je ustvrdio da bi izglasavanjem SDP-ova zaključka “kao Gradska skupština stali iza onoga što predlaže i sam gradonačelnik”.

“Kada bi nastupao prema Vladi mogao je pristupiti s jedne strane kao gradonačelnik i s druge strane unisonom podrškom svih klubova zastupnika i opcija u Skupštini”, rekao je taj SDP-ovac.

Bilo bi, smatra, dobro da vladajući imaju hrabrosti priznati da je Vlada napravila propust te je zaboravila da 80-ak kućanstava u Zagrebu i dalje živi u kontejnerima i da je taj zaključak trebalo primijeniti i na njih.

Darko Liović komentirao je da ga cijela ta situacija podsjeća na britanski političko-satirični televizijski sitcom “Yes, Minister”.

“Osnivamo odbore, povjerenstva, što je rekao jedan odbor, što je drugi odbor, tko se složio na jednom tko na drugom odboru, tko je prvi dao prijedlog…”, navodio je Liović. Pritom je upitao misle li da je građane koji su dobili 3000 do 4000 kuna računa za struju briga tko je prvi predložio, hoće li gradonačelnik ili Skupština poslati zaključak.

Vladajuće je optužio da ne vode računa o građanima i ne stavljaju ih na prvo mjesto.

“Vama je očito lakše donijeti odluku da gradite 30 zgrada nego jednu ovako jednostavnu odluku koja košta nekoliko desetaka tisuća kuna gradskog proračuna”, poručio je Liović, javlja SDP.

Najnovije

Još iz rubrike