-3.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vlasnik teretane: Na kraju ispitivanja su mi rekli da sam heroj, a...

Vlasnik teretane: Na kraju ispitivanja su mi rekli da sam heroj, a ne zločinac

Vlasnik zagrebačke teretane Andrija Klarić je pušten iz pritvora nakon što je saslušan u državnom odvjetništvu, prenosi N1.

U utorak ujutro je državni inspektorat zapečatio njegovu teretanu dok mu je inspekcija civilne zaštite odredila 30 tisuća kuna novčane kazne. Klarić je pušten iz pritvora nakon što je saslušan u državnom odvjetništvu.

“Policajci su bili fenomenalni. Na kraju ispitavanja, gospodin je rekao – ‘heroj, a ne zločinac!’. Neugodno je bilo i inspektoricama kad su morali napravili pečaćenje”, kazao je Klarić.

“Kad sam im rekao da radim iz prostora teretane i online vježbe, pročitale su mi rješenje. Rekli su mi da ne piše kako online može biti otvoreno. Rekao sam im da su mi zabranili kompletan rad. I njoj je bilo neugodno”, dodao je Klarić.

“Na državnom odvjetnišvu sam osjetio da me pitaju zato što zako tako kaže, no imam dojam da ne podržavaju to što moraju raditi. Moj je zaključak da nije problem u onima koji izvršavaju zakone nego u onima koji ih donose”, rekao je Klarić.

“Ne mislim da sam išta loše učinio, u istim okolnostima ponovio bih istu stvar. Sad ne mogu jer je zapečaćeno, naravno”, dodao je Klarić i istaknuo da je svima ukinuto pravo na rad.

Njegov odvjetnik Gordan Marović dao je izjavu medijima.

“Bit će pušten na slobodu, DORH nije tražio istražni zatvor za njega. Otišao se razdužiti i kasnije će dati izjavu za medije”, kazao je Klarićev odvjetnik Gordan Marović.

“Sve je u rukama DORH-a dojam je da ne znamo hoće li se nastaviti ili ne”, dodao je Marović i kazao da je Klarić voljan boriti se do kraja.

On to shvaća kao borbu ne samo za svoju pravdu, nego kao borbu za sve. Po njegovom, a citiram ga sada, on smatra da je bilo dosta se ljudi ne bore za svoja vlastita prava”, ističe.

Kaže da se ne može širiti nešto što sam nemaš, misleći pritom na zarazu koronavirusom. “To je jedan paradoks. Svi koji su trenirali, svi troje koji su bili tamo, svi su preboljeli koronavirus. Andrija je jučer primijenio iste one mjere koje se primjenjuju na sudu, dakle, mjerio je temperaturu, svima je utvrđeno je li im izrečena kakva mjera. On sve te ljude osobno poznaje, nikome nije izrečena mjera samoizolacije. On osjeća nepravdu, da mjere nisu ravnomjerno raspoređene za sve”, kazao je Klarićev odvjetnik.

“Pravo na rad je pitanje osobnih sloboda i ljudskih prava. Ustav garantira pravo pred zakonom, a vidimo da nisu svi pred zakonom jednaki, jer jedni mogu raditi, drugi ne mogu”, dodao je.

“Pitanje je i same učinkovitosti mjera. Imamo eminentne znanstvenike, poput akademika Radmana koji je osporio učinkovitost tih mjera i gospodina Bakića (ni Radman, ni Bakić nisu epidemiolozi, op.a.) koji je to sve statistički obradio. ne postoji uzročno-posljedična veza između pojedinih mjera koje Stožer propisuje i samog širenja virusa i to je ono što Andrija cijelo vrijeme prigovara i ukazuje”, kazao je Klarićev odvjetnik.

Na novinarsko pitanje zašto je to učinio s obzirom na kazne i da je to napravio sam, Marović je parafrazirao Neila Armstronga: “Ovo je mali korak za Andriju, veliki za Hrvatsku. Netko je konačno stavio svoje osobne interes ispred interesa društva.”

Klarić izlazi iz pritvora: Ovo je mali korak za Andriju, veliki za Hrvatsku

Najnovije

Još iz rubrike