0.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Škrti Trump potjerao odvjetnika pa zaposlio bivšeg tužitelja koji nije htio optužiti...

Škrti Trump potjerao odvjetnika pa zaposlio bivšeg tužitelja koji nije htio optužiti slavnog komičara

Samo par dana prije nego što će suđenje bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu započeti u američkom Senatu, Trump je raskrstio sa svojim odvjetničkim timom i zaposlio novi. Jedan od razloga za razlaz s Butchom Bowersom bilo je Trumpovo insistiranje da obranu od optužbe za “poticanje na pobunu” temelji na “činjenici” da je pokraden na izborima, no Axios tvrdi i kako su se bivši predsjednik i njegov odvjetnik posvađali i oko novca.

Poslovično škrti Trump navodno se šokirao kada mu je Bowers ispostavio račun na 3 milijuna dolara, jer je očekivao da će ga platiti samo 250.000, no Bowers je u cifru uračunao i sve dodatne troškove. Upustili su se u žustro cjenkanje i složili oko cifre od milijun dolara, no Trumpu je i to, u konačnici bilo previše, premda je od donacija dobio više od 170 milijuna dolara za pokrivanje pravnih troškova.

Trumpovi novi odvjetnici, David Schoen i Bruce L. Castor ni sami nisu bez kontroverzi. Schoen je tako najpoznatiji po nečemu što je propustio učiniti – dok je bio okružni tužitelj okruga Montgomery u Pennsylvaniji 2005. godine, odbio je podići optužnicu protiv slavnog komičara, danas osuđenog seksualnog predatora Billa Cosbyja.

Schoen je, pak, pravni komentator na Trumpovoj novoj omiljenoj TV postaji Newsmax, a jedno je vrijeme radio i kao odvjetnik za Trumpovog prijatelja i bivšeg šefa njegove predizborne kampanje Rogera Stonea, koji je u međuvremenu osuđen za ometanje istrage, utjecaj na svjedoke i laganje pod zakletvom, no Trump ga je pomilovao bez da je odležao i dana u zatvoru. Schoen se također hvalio kako je htio braniti Jeffreyja Epsteina, te da ga je posjetio u zatvoru samo par dana prije nego što se Epstein objesio, prenosi Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike