Cindrić iskreno: Znam da nisam dao maksimum za hrvatsku reprezentaciju

Foto: HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija iznenadila je sve lošom igrom na nedavno završenom Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu.

Izabranici bivšeg izbornika Line Červara na kraju su završili tek na 15. mjestu, a takav rezultat Hrvatska ne pamti 19 godina.

Lino Červar nije mogao računati na dva jako bitna igrača, prije prvenstva je otpao standardni Luka Stepančić, a nakon remija s Japanom u prvoj utakmici otpao je i Luka Cindrić, jedan od najboljih rukometaša svijeta.

Cindrić godinama igra na velikoj razini, s Vardarom je bio na vrhu Europe, a danas nastupa za Barcelonu, s kojom je igrao finale Lige prvaka i izgubio od Duvnjakova Kiela.

Luka Cindrić u klubu i reprezentaciji nije isti, a zbog toga su krive ozljede. Cindrić je otpao na zadnja tri velika prvenstva, a i sam je svjestan da nije dao puno za hrvatski dres.

Teško je usporediti klub i reprezentaciju jer svatko dolazi iz različitih klupskih sistema. Teško je prilagođavanje, nismo Skandinavci da nam je to od rođenja urođeno. Treba nam da ubrzamo svoju igru. Znam da nisam dao maksimum za reprezentaciju, povrede su me spriječile, ali siguran sam da će u budućnosti doći mojih pet minuta u kojima ću pokazati da želim da hrvatski rukomet dođe na vrh. Jedva čekam nove izazove s reprezentacijom”, rekao je Cindrić za BalkanHandball.

Cindrića čeka turnir za Olimpijske igre, u kojem bi konačno mogao zaigrati za Hrvatsku na razini najboljeg na svijetu, piše Gol.hr

Share This Article