9.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Šibenska policija o novim detaljima: Ubojstva su počinjena kineskom verzijom kalašnjikova koji...

Šibenska policija o novim detaljima: Ubojstva su počinjena kineskom verzijom kalašnjikova koji je ubojica ilegalno posjedovao. U njegovu autu i kući otkrili cijeli arsenal

Šibensko-kninska policija u podne je održala konferenciju za medije na kojoj su izneseni novi detalji i saznanja o ubojstvu i samoubojstvu u Šibeniku i Vodicama protekle subote.

Na konferenciji za medije PU šibensko-kninske govorio je načelnik uprave Ivica Kostanić, koji je rezimirao postupanje policije te zahvalio građanima na pomoći u pronalasku automobila i muškarca za kojeg se sumnjalo da je počinitelj zločina.

“Počinitelj je 30. siječnja 2021., koristeći oružje kalibra 7.62, odnosno kinesku verziju kalašnjikova, ubio tri osobe, a onda se automobilom ubijenog 62-godišnjaka uputio prema Vodicama. Parkirao je ispred trgovine u vlasništvu 47-godišnjaka i u trenutku kad je on ušao u auto u namjeri da napusti trgovački centar, počinitelj je u automobil ispalio više hitaca iz automatskog oružja. Iz istog je oružja sebi oduzeo život”, rekao je Kostanić.

Dodao je da je osumnjičeni nelegalno posjedovao i jedan pištolj, zračnu pušku te ukupno 302 komada različitog streljiva. Policija istražuje i kako je oružje nabavio. Govoreći o motivu, Kostanić je rekao kako je riječ o poslovnom odnosu između osumnjičenog i žrtava vezano za stečajni postupak nad tvrtkom osumnjičenog, kao i novčani iznos za koji su bile ili su trebale biti prodane nekretnine i pokretnine osumnjičenikove tvrtke u stečajnom postupku.

Odgovarajući na novinarska pitanja načelnik Kostanić rekao je i kako dosadašnjim izvidima nije utvrđeno da je bilo što ukazivalo na taj krvavi ishod.

“Izuzeli smo značajnu poslovnu dokumentaciju koja se odnosi upravo na stečajni postupak vezano za tvrtku u vlasništvu ubojice, to se proučava i u kontaktu smo s Trgovačkim sudom u Zadru. Da se ičim pokazivalo da je da bi moglo doći do ovakvih posljedica, nije bilo nikakvih naznaka niti bilo kakvog oproštajnog pisma”, rekao je.

Na Ražinama je, kazao je, pronađeno je 16 čahura streljiva za automatsko oružje, dok je u automobilu pronađenom u Vodicama pronađena 21 čahura.

“Radi se isključivo o streljivu za oružje tipa kalašnjikov”, rekao je Kostanić te dodao kako je u automobilu osobe za koju se pretpostavlja da je ubila četvero ljudi nađen i pištolj Crvena zastava, prigušivač za automatsko oružje te nož u futroli.

“U jednoj od kuća samoubojice nađeno je još streljiva, zračna puška s optikom, streljivo za lovačku pušku… U drugoj kući nađena je stečajna dokumentacija koja je izuzeta”, rekao je te napomenuo kako 57-godišnjak nije imao legalno nabavljenog oružja.

Stravično četverostruko ubojstvo i samoubojstvo šokirali su Šibenik, ali i cijelu Hrvatsku.

U subotu je u Vodicama ubijen 47-godišnji šibenski poduzetnik Tedi Slamić. U Šibeniku su ubijeni 42-godišnji poduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upraviteljica Radojka Danek i njezin 63-godišnji suprug.

Osumnjičeni 57-godišnji ubojica Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca, istog je dana pronađen mrtav pored automobila u vodičkom zaleđu.

Iza stravičnog ubojstva krije se poslovna priča o prodaji i kupnji nekretnina u stečaju, priča između uspješnih šibenskih poduzetnika i poduzetnika čija je tvrtka otišla u stečaj. Umjesto da završi poslovnim dogovorom, nažalost, priča je okončana krvavim obračunom s pet ugašenih života, piše Dnevnik.hr

Krvavi obračun, ubio četvero, pa sebe: U Mercedesu u Vodicama izrešetan poznati poduzetnik, šef Djela, te troje u Šibeniku; Policija poslala kući sve djelatnike svih dućana iz lanca

U Šibeniku je likvidirana i HDZ-ova vijećnica, majka četvero djece

Tko je četverostruki ubojica iz Šibenika koji je presudio sebi: Očito se u njegovoj glavi nešto prelomilo. Ne mogu dokučiti zašto je „pukao“

Jedan ubijeni u Šibeniku je Toni Šparada, nije vaterpolist, troje djece ostalo je bez oca

Psihijatar o masakru u Šibeniku i Vodicama: Raste afektivna tenzija, prepuni su srdžbe, bijesa i negativnih emocija

Dogradonačelnik Šibenika u suzama: Poznavao sam sve te ljude… Jedan od njih bio je moj veliki prijatelj. Dogodilo se nešto što Šibenik ne pamti

Rekonstrukcija likvidacija u Šibeniku i Vodicama: Tko je ubojica, tko su ubijeni i u kakvim su odnosima bili

Mogući okidač za masakr u Vodicama i Šibeniku: U srijedu su bili zajedno na sudu, Koloper je prigovarao prijedlozima stečajne upraviteljice

Gradonačelnik Šibenika o zločinu: Spojio se vražji trokut; UHS i HUSU: Spriječiti govor mržnje protiv sudaca i stečajnih upravitelja

Najnovije

Još iz rubrike