-3.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Premijer Andrej Plenković žestoko po oporbi: U raspravi o razvojnoj strategiji Hrvatske...

Premijer Andrej Plenković žestoko po oporbi: U raspravi o razvojnoj strategiji Hrvatske oni se ne javljaju. Nikakve ideje, kreacije niti sugestije

Predsjedništvo HDZ-a održalo je u ponedjeljak svoju sjednicu. Nakon sjednice, predsjednik stranke Andrej Plenković obratio se novinarima.

Premijer Andrej Plenković obratio se novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a. “Što se tiče našeg kolege Miroslava Tuđmana, njega će u Saboru zamijeniti Tomislav Okroša”, kazao je Plenković.

Osvrnuo se na aktualna događanja. Kako je rekao, svi će u petak u Saboru podržati prijedlog parlamentarne većine. “Ovi pokušaji koje imamo su pokušaji da se osujete napori hrvatskih institucija”, rekao je Plenković.

Navodi da oporba nije dala niti jedan jedini amandman u raspravi o strateškom dokumentu o razvojnoj strategiji Hrvatske.

“Nula amandmana, nula. Nikakve ideje, kreacije niti sugestije. Ako župan, Zlatko Komadina, ignorira otvaranje LNG terminala u svojoj županiji, sufinanciran od strane hrvatske Vlade – to je strateški projekt koji Hrvatsku ucrtava na gospodarsku sliku svijeta. Oni izlaze uoči rasprave iz sabornice. To je amoralno i pogrešno”, istaknuo je Plenković.

“Oni izlaze, ruše kvorum i još se tome vesele, kao nekoj pobjedi. Kojoj i čijoj pobjedi?”, rekao je Plenković.

O obnovi Banovine kazao je da je pripremljena aktivnost kojom će se uklanjati zgrade u potresom porušenoj Petrinji i Glini.

Uskoro bi pred saborske zastupnike trebao stići Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata. Nekoliko tisuća civila koji su stradali u vrijeme borbenih operacija, odnosno njihove obitelji, njime bi dobili pravo na mjesečnu novčanu naknadu.

No neki se boje da bi novac mogao završiti i u rukama onih koji su u Domovinskom ratu bili pripadnici srpske paravojske, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike