-1.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport Mamić: Nećemo se zavarati s Lokosima, dolaze nakon pobjede u Splitu

Mamić: Nećemo se zavarati s Lokosima, dolaze nakon pobjede u Splitu

U subotu su izgubili protiv Šibenika na Maksimiru (2-1), a Dinamo već u utorak, 2. veljače, čeka novi susret protiv gradskog rivala Lokomotive. Trener Zoran Mamić osvrnuo se na poraz od Šibenčana, ali istaknuo da se okreće novom susretu.

– Još sam i prije tvrdio da Šibenik igra dobro, atraktivno, da je zaslužio osvojiti i više bodova, a kvalitetu je pokazao i u utakmici protiv nas. Jasno je da nismo bili na pravoj razini, bilo zbog umora, dekoncentracije, gustog ritma, ali sad nije ni važno. Sad se trebamo posve usredotočiti i s maksimalnom ozbiljnošću pristupiti utakmici protiv Lokomotive kako bismo isprali gorak okus nakon poraza. Trebamo svi jasno reći što nije bilo dobro i moramo podignuti kvalitetu igre. Od početka govorimo da ne smije biti opuštanja, da nam je liga kvalitetna i da su suparnici u stanju iskoristiti priliku ako im je pružimo – jasan je trener Dinama.

Lokosi dolaze na Maksimir nakon pobjede na Poljudu (0-1). Bilo je to prvo slavlje za novog trenera Lokomotive Jerka Leku, a poslije teške utakmice u Splitu slijedi mu još jedan jako težak protivnik.

– Lokomotiva je i u toj utakmici pokazala koliko može biti nezgodna. Istina je da smo je na otvaranju sezone uvjerljivo pobijedili, ali ovo je nova utakmica, novi dan. Neće nas pritom zavarati njihovo trenutačno mjesto na ljestvici jer dobro znamo da nas čeka težak suparnik, a pobjeda u Splitu im je, k tome, donijela i dodatno samopouzdanje. Na nama je da ispravimo neke segmente igre, posebice koncentraciju u obrani na otvaranju jer smo ponovno prvi primili gol i opet bili u situaciji da smo morali stizati rezultatski zaostatak. Ali, za obranu odgovara cijela momčad, svi moramo biti kompaktni – zaključio je trener Mamić.

Najnovije

Još iz rubrike