3.4 C
Zagreb
Naslovnica Sport Još jedan pokušaj početka suđenja Mamiću

Još jedan pokušaj početka suđenja Mamiću

Na osječkom Županijskom sudu trebalo bi početi drugo suđenje bivšem čelniku “Dinama” Zdravku Mamiću i još šestorici okrivljenika, koje Uskok tereti da su izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 milijuna kuna. Uskokovom optužnicom obuhvaćeni su i Zdravkov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Početak suđenja više je puta otkazivan zbog zdravstvenih poteškoća nekoliko okrivljenika, vezanih uz epidemiju koronavirusa. U posljednjem slučaju početak suđenja je odgođen jer se zbog išijasa nije pojavio Mario Mamić. Sudac Davor Mitrović tada je poručio kako različite ispričnice vezane za putovanja u doba pandemije ili preuzimanja novih poslovnih obveza više neće tolerirati.

Zdravko Mamić je u lipnju 2018. nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima. Njegov brat Zoran tada je nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora, bivši “Dinamov” direktor Damir Vrbanović na tri, a poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike