-3.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Dinamovo dijete napušta Hrvatsku, igrat će za Srbiju i Crvenu zvezdu

Dinamovo dijete napušta Hrvatsku, igrat će za Srbiju i Crvenu zvezdu

Đuro-Giulio Đekić, nogometaš rođen 2005. godine u Zagrebu, nedavno je našoj široj javnosti postao poznat jer se pridružio kadetskoj reprezentaciji Srbije.

A ovaj mladi nogometaš sada će i preseliti u Srbiju s obzirom na to da će napustiti Lokomotivu i prijeći u mlađe kategorije Crvene zvezde, piše Mondo.

Đekić je do nedavno bio u omladinskom pogonu Dinama, no prebačen je u Lokomotivu gdje bi dobio više šanse. Crvena zvezda bi za ovaj transfer trebala platiti samo “trening kompenzaciju”.

Đekić je rano djetinjstvo proveo u Gračacu, gdje je u NK Velebit napravio prve nogometne korake. U sedmoj godini odjenuo je dres zagrebačkog Dinama, bio član omladinske škole, međutim lani je prešao u Lokomotivu budući da u redovima modrih nije dočekao traženu priliku.

Nedavno je upao u oči srpskim skautima na jednom nogometnom turniru u Osijeku, a prvi kontakti s njim i obitelji uspostavljeni su u veljači ove godine.

Samo osam mjeseci poslije stigao je i poziv koji je Đekić naposljetku prihvatio. U Staroj Pazovi, u kampu kadetske reprezentacije Srbije proveo je četiri dana, odigrao dvije utakmice i ostavio dobar dojam.

– Izbornik Mirko Bunjevčević nazvao me i rekao mi da će ga i dalje pratiti. Iz Hrvatskoga nogometnoga saveza nitko nam se nije javio.

Pružili smo Bunjevčeviću ruku i sada ne bi bilo u redu da pogazimo dogovor. Đuro je odlučio zaigrati za reprezentaciju Srbije – kazao je tada otac mladog nogometaša Goran Đekić, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike