8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno U Šibeniku je likvidirana i HDZ-ova vijećnica, majka četvero djece

U Šibeniku je likvidirana i HDZ-ova vijećnica, majka četvero djece

Među četvero likvidiranih danas na šibenskom području je i Radojka Danek. Iza sebe ostavlja čak četvero djece. Riječ je o ekonomistici koja je svoj radni vijek provela u Šibenki, hotelskoj kući Primošten i Nautičkom centru Prgin, ali je na sebe posebno privukla pozornost kao stečajna upraviteljica u brojnim tvrtkama. Branko Koloper, koji ju je likvidirao, pronađen je mrtav pokraj automobila u kojem je otišao nakon ubojstava.

Od male Poljoprivredne zadruge u Žirju do nekad poznate zadarske turističke agencije „Vigens“. Tako je dospjela i do stečajne upraviteljice „Matkola“. Bila je i šibenska gradska vijećnica HDZ-a, piše Slobodna Dalmacija.

– Pamtim je kao ugodnu, korektnu osobu, finog ponašanja ili, što bismo mi, Dalmatinci kazali, dobru kao kruh. Bila je uvijek srdačna i konstruktivna na sjednicama Gradskog vijeća. Nikad nije posezala za političkim pritiscima. Bila je, po mom skromnom mišljenju, dobra ekonomistica, ali nikad nije nametala znanje iz svoje struke. Naprotiv, strpljivo je obrazlagala onima, koji na nekom sastanku ili u raspravi nisu bili „na svom terenu“ – očito konsterniran govorio je Slobodnoj predsjednik Šibenskog gradskog vijeća i bivši ravnatelj Šibenskog narodnog kazališta Dragan Zlatović.

Na stranicama Sudačke mreže, u podacima o Radojki Danek zapisano je da je stručni ispit za stečajnog upravitelja položila 26. srpnja 2001. godine pred ispitnim povjerenstvom pri Ministarstvu pravosuđa.

“Rođena sam 27. kolovoza 1960. g. u Zvirićima, osnovnu i srednju školu završila sam u Metkoviću, a Ekonomski fakultet u Zagrebu 1984.g. i stekla zvanje diplomirani ekonomist. Živim u Šibeniku od 1984. godine. Udana sam i imam četvero djece” – navela je u podacima iz životopisa.

“Radila sam u ” Šibenki” d.d. od 1985. godine na raznim radnim mjestima od samostalnog referenta uvoza – izvoza, zamjenika direktora, direktora CEOP – a i računovodstva, te savjetnik Uprave za financijske i komercijalne poslove. Kroz cijeli svoj radni vijek školujem se u svojoj struci kroz razne stručne seminare i simpozije te čitanje stručne literature” – navela je također, piše Slobodna.

Po neslužbenim informacijama likvidiran je i njezin suprug Mario.

Ubijena je bila aktivna i u zajednici žena HDZ-a.

Nakon što je troje izrešetao u šibenskom predjelu Ražine, Koloper je sjeo u automobil i odvezao se do Vodica gdje je ispred trgovine “djelo” ubio Tedija Slamića, izvršnog direktora trgovačkog lanca “Djelo”.

Po gradu se već odmah nakon što su mediji objavili da je došlo do ubojstava pronijela priča po kojoj je Koloper na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upraviteljicu Radojku Danek i Tonija Šparadu koji je navodno trebao preuzeti neke njegove poslovne prostore.

Nesretnu je ženu očito dovezao muž Mario na mjesto sastanka, a kada je stigao i Šparada, umjesto da se dogovore, Koloper je zapucao iz kalašnjikova. Nakon toga odvezao se do Vodica, a tek se treba utvrditi je li znao da će se tamo ispred svog dućana naći Slamić ili je i njega navukao na sastanak, piše Slobodna Dalmacija.

https://hrvatska-danas.com/2021/01/30/tko-je-cetverostruki-ubojica-iz-sibenika-koji-je-presudio-sebi-ocito-se-nesto-u-njegovoj-glavi-nesto-prelomilo-ne-mogu-dokuciti-zasto-je-pukao/

Jedan ubijeni u Šibeniku je Toni Šparada, nije vaterpolist, troje djece ostalo je bez oca

Vodice: Najbolji prijatelj i rođak likvidiranog poduzetnika otkriva motiv stravičnih ubojstava

https://hrvatska-danas.com/2021/01/30/krvavi-obracun-policija-trazi-skodu-si-959-hf-u-mercedesu-u-vodicama-izresetan-poznati-poduzetnik-sef-djela-te-troje-u-sibeniku-policija-poslala-kuci-sve-djelatnike-svih-ducana-iz-lanca/

Najnovije

Još iz rubrike