13.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Plenković u Petrinji opet opleo po oporbi: Bezobrazno su okrenuli leđa Banovini

Plenković u Petrinji opet opleo po oporbi: Bezobrazno su okrenuli leđa Banovini

Premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na sastanku Stožera za obnovu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

“Posebno me pozitivno ohrabrilo da je na području instalirano preko 1025 mobilnih stambenih jedinica, da su na struju spojeni 1061 objekt, da se polako na taj način pokrivaju potrebe za ovakvim privremenim stambenim zbrinjavanjem, a u perspektivi je i dolazak novih kućica i stambenih kontejnera”, rekao je Plenković, dodavši da je došao zahvaliti i izraziti potporu u daljnjem radu na potresom pogođenom području.

Danas počinju i radovi na rušenju objekata, istaknuo je.

“Žao mi je što je rušenjem kvoruma oporbe propušteno izglasavanje izmjena Zakona o obnovi, u koji bi bila dodana i Sisačko-moslavačka županija. Sad smo čuli od statičara koliko bi njima bilo u interesu da se zakon donio, pa bi sve procedure koje se tiču uklanjanja donosili po posebnom zakonu, nego što sad moraju koristiti sporiju i kompliciraniju proceduru. To je važna poruka oporbi, koja je jučer propustila podržati Banovinu. Oporba je jučer Banovini bezobrazno okrenula leđa. Pokazali su nevjerojatan stupanj destruktivnosti i veliku dozu političke nekulture”, rekao je Plenković.

“SDP jučer kad je bio strateški dan je u stanju ne vidjeti okolnosti u kojima Hrvatska jest. Imamo epidemiju, dva razorna potresa, puštanje u rad LNG terminala. Njihovi zastupnici nisu na nacionalnoj razini prepoznali poruke odgovornosti i podrške Banovine, nego su joj okrenuli leđa. To se zove ne biti na razini političkog trenutka i odgovornosti”, rekao je Plenković.

“To je jedan nemoralan potez. Nemoralan je potez oporbe ne držati kvorum, ako znaju da je jedan zastupnik već mjesec dana u bolnici. Svih njih 75 to zna. To je važno da se prenese javnosti i da se rastumači”, rekao je Plenković, nazvavši Most predvodnicima demagogije i populizma, javlja N1.

Najnovije

Još iz rubrike