Novi slalomski bodovi za Zubčića i Vidovića, Noel pobjednik u Chamonixu

Francuski skijaš Clement Noel pobjednik je osmog slaloma sezone Svjetskog kupa u Chamonixu, a od četvorice hrvatskih skijaša koji su startali, dvojica su ušla u drugu vožnju i na koncu osvojila bodove. Filip Zubčić je zauzeo 15. mjesto, dok je Matej Vidović bio 22., piše HRT.

Francuski skijaš Clement Noel pobjednik je subotnje utrke u Chamonixu. Slavio je s vremenom 1:38.58 ispred Švicarca Ramona Zenhaeuserna (+0.16) te Austrijanca Marca Schwarza (+0.19).

Hrvatski skijaš Filip Zubčić utrku je završio na 15. mjestu (+1.38), dok je Matej Vidović bio 22 (+1.88). Sa senzacionalnom drugom vožnjom i iskoristviši dobre uvjete na stazi Švicarac Luca Aerni stigao je do četvrtog mjesta, nakon što je u prvoj bio 29.

U poretku slalomaša vodeći je Marco Schwarz s 549 bodova. Zubčić je 25., Vidović 33., Samuel Kolega 37., a Istok Rodeš 45. U ukupnom poretku s 892 bodova vodi Alexis Pinturault, dok je Schwarz drugi s 626 bodova. Filip Zubčić drži odlično šesto mjesto s 478 bodova.

Noel je nakon prve vožnje bio treći, no odličnim nastupom usprkos teškim uvjetima na stazi probio se do prve pozicije ostvarivši sedmu pobjedu u karijeri. Posljednji put slavio je upravo u Chamonixu u veljači prošle godine.

Zanimljivo, Noel je tako postao sedmi različiti pobjednik u slalomu ove sezone. Švicarac Ramon Zenhausern je pobijedio u Alta Badiji, Norvežanin Henrik Kristoffersen slavio je u Madonni di Campiglio, u Zagrebu je pobijedio Nijemac Linus Strasser, u Adelbodenu Schwarz, Austrijanac Manuel Feller osvojio je prvi od dva slaloma u Flachauu, a drugi Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag. Schwarz je slavio i u noćnom spektaklu pod svjetlima reflektora u Schladmingu, a sada i Noel.

Od četvorice hrvatskih predstavnik koliko ih je nastupilo u Chamonixu, do bodova su doskijali Filip Zubčić i Matej Vidović. Zubčić je na koncu zauzeo 15. mjesto, pokvarivši za tri mjesta plasman iz prve vožnje, dok je Vidović u drugoj vožnji napredovao za jednu poziciju osvojivši 22. mjesto. Drugi put ove sezone Vidović je osvojio bodove nakon što je u Zagrebu zauzeo 12. poziciju.

U Chamonixu su nastupila još dvojica hrvatskih skijaša. Istok Rodeš je nakon prve vožnje zauzeo 40. mjesto, dok Samuel Kolega nije završio prvu vožnju, piše HRT.

Share This Article