Jedan ubijeni u Šibeniku je Toni Šparada, nije vaterpolist, troje djece ostalo je bez oca

Ilustracija

Šibenikom se za tren proširila vijest da je u krvavom obračunu na razmeđu dvaju gradskih predjela – Ražina i Brodarice – ubijen vaterpolist Solarisa Toni Šparada. No, brzo se pokazala netočnom. Ubijen je njegov imenjak i prezimenjak, dvostruko stariji Toni Šparada (40), inače otac troje djece, piše Šibenski.

Zašto Toni? Pa, riječ je o mirnom, samozatajnom čovjeku, koji nikad u svom životu nije ulazio u bilo kakve sukobe? – pitali su se u njegovim Šparadićima. Slično se zapitao i šibenski dogradonačelnik Paško Rakić, koji je s nesretnim Tonijem dijelio školske klupe.

– Toni je bio najprije vrijedan djelatnik u očevoj turističkoj agenciji “Minitours”, a zatim je praktički samostalno preuzeo očevu tvrtku “Sabirač”, koja se bavila sakupljanjem sitnog otpada. On ničim, ama baš ničim, nije sudjelovao u cijeloj, očito teškoj problematici nekad uspješne tvrtke “Matkol”, osim što se, po stečajnom programu, uprava Šparadina “Sabirača” trebala useliti u prostorije “Matkola” – kazao je Rakić.

Na sličan način o Toniju govori i Ivo Tudić, vlasnik najpopularnijega šibenskog restorana – “Zlatne ribice” u Brodarici.

– Teško mi je, priznat ću, zbog sve trojice, Tonija, Tedija i Branka.

Sva trojica su bili moji redoviti gosti. Pristojni, korektni i uredni. No, Toni je bio poseban. Uvijek raspoložen, spreman na ćakulu i šalu. Ukratko, zdrav čovjek – kazao je za Šibenski Ivo.

Nakon što je troje izrešetao u šibenskom predjelu Ražine, Koloper je sjeo u automobil i odvezao se do Vodica gdje je ispred trgovine “djelo” ubio Tedija Slamića, izvršnog direktora trgovačkog lanca “Djelo”.

Po gradu se već odmah nakon što su mediji objavili da je došlo do ubojstava pronijela priča po kojoj je Koloper na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upraviteljicu Radojku Danek i Tonija Šparadu koji je navodno trebao preuzeti neke njegove poslovne prostore.

Nesretnu je ženu očito dovezao muž Mario na mjesto sastanka, a kada je stigao i Šparada, umjesto da se dogovore, Koloper je zapucao iz kalašnjikova. Nakon toga odvezao se do Vodica, a tek se treba utvrditi je li znao da će se tamo ispred svog dućana naći Slamić ili je i njega navukao na sastanak, piše Slobodna Dalmacija.

Vodice: Najbolji prijatelj i rođak likvidiranog poduzetnika otkriva motiv stravičnih ubojstava

Tko je četverostruki ubojica iz Šibenika koji je presudio sebi: Očito se u njegovoj glavi nešto prelomilo. Ne mogu dokučiti zašto je „pukao“

Vodice: Najbolji prijatelj i rođak likvidiranog poduzetnika otkriva motiv stravičnih ubojstava

Krvavi obračun, ubio četvero, pa sebe: U Mercedesu u Vodicama izrešetan poznati poduzetnik, šef Djela, te troje u Šibeniku; Policija poslala kući sve djelatnike svih dućana iz lanca

Share This Article