24 C
Zagreb
Naslovnica Sport Nema poštede: HNS će kazniti Dinamo, suce i trenera Mamića?

Nema poštede: HNS će kazniti Dinamo, suce i trenera Mamića?

Hrvatski nogometni savez uložio je oko osam milijuna kuna u VAR kako bi unaprijedio suđenje, no tek što je počeo nastavak prvenstva, rade se ogromne pogreške. Zašto smo ulagali u VAR, ako se ne vjeruje tehnologiji?!

Igor Pajač je, tvrde čelnici Slaven Belupa, darovao dva penala Istri i pobjedu. Mario Zebec je, tvrde u Dinamu, oprostio dva penala Hajduku i “opljačkao” klub iz Maksimira. A Varaždinci tvrde da su i oni oštećeni… Lista ljutitih je duga, ali jedno im je zajedničko – suđenje.

Zbog toga će Hrvatski nogometni savez, točnije povjerenik za delegiranje sudaca Ivan Novak, danas odlučiti kolike će biti kazne sucima. Kako doznajemo, najmanja moguća kazna je zabrana suđenja u sljedećih pet utakmica, a maksimalna zabrana do kraja prvenstva.

Ali to nije to sve. Pripremaju se kazne i za Dinamo, koji je u priopćenju istaknuo kako sumnja u regularnost natjecanja. Priprema se kazna i za Zorana Mamića, koji je nakon utakmice “opleo” po sucima.

Dinamo bi mogao biti kažnjen financijski, a Mamić zabranom vođenja utakmica sljedećih mjesec dana. Jer, sjetite se, nakon što je Nenad Bjelica, kao trener Osijeka, napao suce nakon derbija u Gradskom vrtu, dobio je mjesec dana suspenzije.

Mala je razlika što je Bjelica tad bio isključen, a Mamić je dobio žuti karton. No sukus napada je isti, a savez, kako saznajemo, više neće i ne želi tolerirati napad na njihov rad i suđenje, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike