2.7 C
Zagreb
Naslovnica Sport Veliki izazov za novog izbornika Kauboja: Francuzi prebacili paklene kvalifikacije, neće se...

Veliki izazov za novog izbornika Kauboja: Francuzi prebacili paklene kvalifikacije, neće se igrati u Parizu

Novi izbornik hrvatskih rukometaša Hrvoje Horvat debitantski nastup u ulozi šefa stručnog stožera reprezentacije imat će na pakleno teškom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se neće održati u Parizu kako je prvotno predviđeno nego u Montpellieru, piše Gol.hr

Ta trodnevna manifestacija na kojoj će Kauboji pokušati izboriti vizu za Tokio bit će vjerojatno najjači u povijesti olimpijskih kvalifikacijskih turnira u rukometu.

Osim Hrvatske, za jedno od dva mjesta koja vode na Olimpijske igre natjecat će se domaćin Francuska, Portugal i Tunis. Onima koji iole ozbiljnije prate rukomet ne treba posebno naglašavati težinu ovog turnira i prvog ispita koji očekuje izbornika Horvata. Uostalom, dovoljno je pogledati preostala dva turnira i usporediti ih s ovim “našim”.

O Francuzima je sve već rečeno, oni su na neki način i predodređeni da budu broj jedan na ovom turniru, dok će našoj reprezentaciji htjeti pomrsiti planove Portugalci koji iz godine u godinu puno napreduju te Tunižani koji su oduvijek neugodni i spremni za nekakav nokaut.

Raspored turnira u Montpellieru je takav da će Hrvatska prvog dana (u petak) odmjeriti snage s Francuskom, zatim u subotu s Portugalom i onda u nedjelju s Tunisom.

Kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre (12.-14. ožujka):

Trondheim: Norveška, Brazil, Čile, Južna Koreja

Montpellier: Francuska, HRVATSKA, Portugal, Tunis

Berlin: Njemačka, Švedska, Slovenija, Alžir

Najnovije

Još iz rubrike