0.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Tušek podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a, ali ostaje saborski zastupnik

Tušek podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog HDZ-a, ali ostaje saborski zastupnik

Saborski zastupnik Žarko Tušek podnio ostavku na mjesto predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a i dao izjavu za medije u prostorijama ŽO HDZ-a u Krapini.

Tušek je kazao da je “ovo tužna epizoda koja je protuzakonitim snimanjem došla u javnost”, kazao je i dodao kako je odlučio podnijeti ostavku na dužnost predsjednika županijskog odbora. Istaknuo je kako ne želi biti uteg HDZ-u koji napokon ima šansu dobiti župana u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kaže da će svojoj stranci ostati na raspolaganju svojim znanjem i iskustvom.

Rekao je da je Šimunić inicirao sastanak te ga nezakonito snimao. Dodaje da će zadovoljštinu tražiti na sudu jer je nanio veliku štetu njegovom ugledu, obitelji, njegovim stranačkim kolegama i stranci.

Zahvalio je ministrima i suradnicima koji su mu pomagali na političkom putu. “Na neki način se želim ispričati dijelu ministara”, kazao je drhtavim glasom i dodao kako poštuje svakog čovjeka i kolegu i oduševljen je njihovim uspjesima, prenosi dnevnik.hr.

Kaže da mu je žao što ga mediji ovako tretiraju nakon njegovog cijelog životnog puta.

Razgovarao je s premijerom Andrejom Plenkovićem koji mu, kaže, nije zamjerio kritike upućene Vladi koje se čuju u snimkama.

Politička odgovornost predsjednika krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarka Tušeka bit će tema sjednice Predsjedništva stranke, a USKOK je policiji naredio izvide protiv njega.

Tušekova ostavka uslijedila je nakon što su 24 sata objavila snimku razgovora Tušeka i gradonačelnika Oroslavja, HDZ-ovog Emila Gredičaka s nezavisnim vijećnikom Viktorom Šimunićem. Iz tog razgovora, koji je Šimunić snimio, proizlazi da je HDZ pokušao kupiti Šimunića u zamjenu za njegovu podršku na lokalnim izborima.

Tušek, koji je i član Predsjedništva HDZ-a, navodno, će ostati saborski zastupnik i član Predsjedništva stranke.

Danas je objavljena i treća snimka u kojoj Tušek govori i kako je u samoizolaciji tijekom sastanka. Saborski zastupnik HDZ-a ustrajno sve damantira.

Najnovije

Još iz rubrike