11.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Otto Barić odustaje od utrke za Zagreba: Nisam spreman biti topovsko meso...

Otto Barić odustaje od utrke za Zagreba: Nisam spreman biti topovsko meso za niske strasti

Arhitekt Otto Barić odustaje od kandidature za gradonačelnika Zagreb. Barić je to objavio na svom Facebook profilu.

Kako je napisao, potres u Zagrebu potaknuo ga je da uđe u gradonačelničku utrku za Zagreb.

– Tada sam i sam, ponukan posljedicama, poželio pokušati promijeniti neizdrživo stanje u gradu, pomoći mu da se istrgne iz okova nesposobne i korumpirane vlasti. Stoga sam, u najboljoj vjeri, donio odluku da istaknem svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, s jasnom vizijom njegove bolje budućnosti. Neopterećen bilo čime, realiziran u poslovnom i privatnom aspektu, bez „mrlja i repova“, osjećao sam spremnost ući u ovu političku bitku – napisao je.

Napisao je i kako je tijekom proteklih mjeseci svoje ideje o Zagrebu kakav može biti artikulirao u brojnim medijima te da je dobio pažnju javnosti i simpatije i podršku sugrađanki i sugrađana.

– Iako je sve krenulo u smjeru koji sam želio, u međuvremenu su se dogodile stvari na koje nisam mogao utjecati, a koje su itekako ostavile traga na meni. Prije svega pandemija uslijed koje je preminuo moj otac, a s kojim sam o svemu puno razgovarao. To me ponukalo na razmišljanje i preispitivanje moje odluke o kandidaturi. Može li se, uz najbolju volju, učiniti nešto bez biračke baze i stranačke potpore koju nemam, a za „dealove“ s bilo kojom strankom nisam i neću nikada biti. Mogu li u ovo kratko vrijeme izgraditi vlastitu prepoznatljivost s imenom i prezimenom koje većina ipak veže uz moga oca? Dodatno, u posljednje vrijeme izložen sam i govoru mržnje na društvenim mrežama, uvredama i omalovažavanju, a topovsko meso za sitne strasti i iživljavanje ove vrste nisam spreman biti – napisao je Barić te nastavio:

– Za svaku važnu odluku, koja nosi i veliku odgovornost, ali i žrtvu ne samo moju već i moje obitelji, postoje argumenti za i protiv. Nažalost, ovih drugih u slučaju moje kandidature za gradonačelnika Zagreba sada je, nakon iskustva i dugog promišljanja, mnogo više. Stoga sam, zajedno s članovima svoje obitelji, donio odluku da odustanem od kandidature za gradonačelnika te svoje znanje, ideje i iskustvo, na neki drugi način stavim u službu svoga grada kroz posao koji radim i volim. Vjerujem kako ćete razumjeti moju odluku i svima vam od srca zahvaljujem na razumijevanju i podršci, kao i na svakoj poruci, komentaru i prijedlogu u proteklom periodu, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike