6.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Za Plenkovića gruba politička pogreška, za Uskok razlog za poziv Šimuniću

Za Plenkovića gruba politička pogreška, za Uskok razlog za poziv Šimuniću

Povodom brojnih upita novinara navodimo da je USKOK pozvao osobu koja je javnosti ukazala na postojanje snimke njegovog razgovora s jednim saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Oroslavja da dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja o predmetnom događaju, priopćio je Uskok.

USKOK će poduzeti sve mjere i radnje radi provjere relevantnih okolnosti konkretnog slučaja i potom će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Viktor Šimunić snimio je HDZ-ovca Žarka Tušeka kako mu nudi ilegalnu pomoć u kampanji te razne pozicije ako na lokalnim izborima podrži HDZ-ovu platformu. Šimunić je kazao ranije danas kako to nije mogao prihvatiti jer bi tada pogazio sve za što se zalaže.

Situaciju je, danas nakon sastanka parlamentarne većine, komentirao i premijer Andrej Plenković: “Tušek sigurno ostaje u Krapinsko-zagorskoj županiji”.

“Jedna gruba politička pogreška, ne znam kako mu se to dogodilo, on je preiskusan političar, da ode na sastanak i završi ovako kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je očito namamio i njega i gradonačelnika Oroslavja. Politička greška koja se nije smjela dogoditi”, rekao je Plenković, dodavši da se Tušek nije informirao s kime se ide naći te da se radi o čovjeku koji je široj javnosti postao poznat nakon što je dobio propusnicu.

“Radari u klijetima ne funkcioniraju baš, nema signala. Gotovo mi je nevjerojatno da se takvo što dogodilo. Ne vidim koja bi bila politička poveznica s gospodinom s kojim se sastao. Pogreška”, rekao je Plenković.

“Ne znam kako se doveo do toga da sjedi u istoj sobi s gospodinom. Politički je pogriješio. Nije mu se to trebalo dogoditi, a ovo o čemu se razgovaralo uopće nije tema”, rekao je Plenković.

Plenković o Tušeku: Gruba politička pogreška koja se nije smjela dogoditi

Tušeka nije sram: Snimka je autentična, Šimunić me pokušao neljudski diskreditirati, razgovarao sam s Plenkovićem

Čovjeka koji je prokazao Tušeka zovu “lovcem na uhljebe”, a izazvao je i mini aferu s propusnicama

Nobilo o snimci HDZ-ovaca koji kupuju vijećnika: Nakon slučaja Sabe i tajna snimka je dokaz

Najnovije

Još iz rubrike