4.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Potresno svjedočanstvo sestre o umrlom dječaku: Slušala sam kako mu govore, ajde,...

Potresno svjedočanstvo sestre o umrlom dječaku: Slušala sam kako mu govore, ajde, bori se…

Prvi puta kad čujete taj alarm respiratora, on vam se duboko ureže u pamćenje i kada se opet oglasi od nožnog prsta kroz cijelo tijelo vam prolaze trnci jer znate da nekoga oživljavaju. Nisam u tim trenucima ni sanjala da se radi o djetetu, priča Danijela Kraljević (34), medicinska sestra koja je u bolničkoj sobi cijelu noć slušala oživljavanje dječaka (10), koji se na žalost nije uspio othrvati komplikacijama uzrokovanim Covidom-19.

– Teško sam bolesna i sama, no da sam mogla spustila bih se u sobu ispod gdje se odvijala ta teška situacija, zagrlila bih te roditelje i bodrila malenoga s njima. Cijelo noć zazivali su mu ime i govorili “hajde bori se, ne daj se”. I borio se kao lav. Reanimacija je trajala sigurno sat vremena. Bila je to cijela vječnost – priča Danijela.

U tim trenucima nije znala da je dijete u pitanju.

– U tom djelu bolnice inače su odrasli pacijenti. Mislila sam da je riječ o odrasloj osobi. Sama sam u sobi i po cijele noći osluškujem jer ne mogu spavati tako da sam cijelu noć slušala tu borbu, dozivanje malenoga od roditelja i obitelji… – priča Danijela koja je izrazila duboku sućut roditeljima i obitelji napisavši pismo na Facebooku stranci Medicinskih sestara.

– Želim reći obitelji, ako ovo čita, da ste bili u mislima, bilo mi je neugodno stajati na prozoru i gledati vašu tugu i bol, ali bodrila sam skupa s vama. Mislim da je cijela bolnica bodrila. Vikala sam u sebi “Ajde… ne daj se !” Primite moju najdublju sućut i držite se koliko možete. On je sada na lijepom mjestu i sve vas čuva. Šaljem veliki zagrljaj svima i cijelom medicinskom osoblju. Soba 12 – napisala je Danijela, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike