17.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Vučić je zabrinut: Britanski soj korone djevojka donijela u Srbiju, a cjepivo...

Vučić je zabrinut: Britanski soj korone djevojka donijela u Srbiju, a cjepivo je teže nabaviti nego nuklearno oružje

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priopćio je danas da je novi britanski soj korona virusa stigao u Srbiju, kao i da je cjepivo protiv korone teže nabaviti nego nuklearno oružje, prenosi Kurir.

Na samom početku, srbijanski predsjednik je govorio o cijepljenju.

– Zabrinut sam i to ne skrivam, bio sam i prije zabrinut kada je krenulo sve ovo oko nabavke cjepiva. I danas i jučer imali smo besane noći. Danas i jučer, sinoć, preksinoć imali smo besane noći, zajedno s Anom Brnabić i ljudima iz vlade, nekoliko važnih razgovora sam obavio sa svjetskim liderima, mojim prijateljima, s kojima imam i dobar osobni kontakt, pokušavajući nabaviti cjepiva, što je teže nego nabaviti nuklearno oružje – kazao je predsjednik za TV Prva.

On je prokomentirao i da zemlje u “Regionu” nemaju cjepiva.

– Srbija je u “Regionu” uvjerljivo prva, a u Europi četvrta i očekujemo da sutra budemo treći po stopi cijepljenja na 100.000 stanovnika, jer bi trebalo danas biti cijepljeno 50.000 ljudi. Da prestignemo Dansku. Ispred nas su samo Malta i Velika Britanija. U svijetu smo deveti, a vjerujem da možemo biti peti ili šesti u sljedeća dva dana – istaknuo je srbijanski predsjednik.

Novi soj korona virusa stigao u Srbiju

Predsjednik je priopćio da je britanski soj korona virusa stigao u Srbiju, a o tome ga je jutros obavijestio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

– Uplašen sam, ali važno je da smo to otkrili, a uspjeli smo popratiti sve kontakte kako bismo to ispitali. S nadom kažemo da možemo to zaustaviti – rekao je Vučić i dodao da je novi soj užasan.

Vučić je otkrio i da je novi soj donijela djevojka iz Londona koja ima blaže simptome.

Najnovije

Još iz rubrike