7.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Muškarac (40) je imao 10 promila alkohola u krvi

Muškarac (40) je imao 10 promila alkohola u krvi

Djelatnici u bolnici u poljskom gradu Szczecin, koji se nalazi u blizini njemačke granice, izmjerili su 40-godišnjem muškarcu nevjerojatnih 10 promila alkohola u krvi. Preživio je.

Tu je informaciju na svojoj službenoj Facebook stranici objavila Hitna pomoć Choszczno, čiji su djelatnici prvi došli pomoći onesviještenom muškarcu u Szczecin.

U priopćenju piše kako je u četvrtak, 21. siječnja 2021. nakon ponoći, njihov tim “Z0186″ dobio poziv o onesviještenoj osobi u Szczecinu. Hitna medicinska pomoć je ubrzo stigla do muškarca.

– Stanje pacijenta ocijenjeno je ozbiljnim jer nije reagirao ni na dodir, niti na bol. Bio je duboko u nesvijesti. Nakon osiguranja prohodnosti dišnih putova, mjerenja vitalnih parametara i pripreme za transport, pacijent je prevezen do najbliže bolnice. U bolnici se ispostavilo da je koncentracija alkohola u krvi osobe bila oko 10 promila. Značajno je napomenuti kako je smrtonosna doza otprilike 4-5 promila – piše u objavi na Facebooku Hitne pomoći Choszczno.

Poljski mediji pišu kako je muškarac pod utjecajem alkohola sjeo na bicikl i pokušao voziti, no pao je, a svjedok je zvao hitnu pomoć. Muškarac je preživio, a kad se osvijestio u bolnici postao je agresivan prema medicinskom osoblju.

– Ubrzo nakon dolaska u bolnicu, čovjek se osvijestio i nije bio potpuno zadovoljan situacijom – rekla je Paulina Targaszewska iz Hitne službe u Szczecinu.

Nevjerojatni slučajevi pijanstva!

Ovo nije i jedini ovakav slučaj kad je neka osoba pod jakim utjecajem alkohola prežijela.

Godine 1995. u Wrocławu na jugozapadu Poljske, muškarac je u krvi imao čak 14,8 promila alkohola. Liječnici su pregled ponovili pet puta. Pacijent je preživio trovanje, ali je nekoliko dana kasnije umro od komplikacija nakon nesreće koju je skrivio pod utjecajem alkohola.

Godine 2011., poljskom beskućniku izmjereno je nevjerojatnih 10,24 promila alkohola u krvi. Njega su zaštitari pronašli kako leži na klupi u gradu Cieszynu i krenuli mu pomoći, no ubrzo su shvatili kako je muškarac u potpunosti oduzet od alkohola. Preživio je, piše Fenix magazin.

Najnovije

Još iz rubrike