-3.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno MOST-ovcu Bulju nije dobro sjela izjava stranačkog kolege Troskota o HOS-ovcima, evo...

MOST-ovcu Bulju nije dobro sjela izjava stranačkog kolege Troskota o HOS-ovcima, evo što kandidat za gradonačelnika Zagreba kaže

Mostovac Miro Bulj oglasio se na fb-u nakon što je stranački kolega i kandidat za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot na N1 govorio nelijepo o HOS-ovcima na obilježavanju akcije Maslenica 93. i stao na stranu predsjednika Zorana Milanovića koji je jučer demonstrativno napustio obilježavanje i zapovjedio povlačenje djelatnih vojnih osoba.

“”Prijatelji, Zvonimir Troskot je danas dao za mene neprihvatljivu i nedopustivu izjavu o HOS-u. Koliko Vam je poznato moj stav o mojim suborcima iz HOS-a koji su Hrvatsku branili na najtežim ratištima od četnika i velikosrpskog agresora u Hrvatskoj i BiH je sasvim suprotan. Očekujem da se ispriča junacima Domovinskog rata pripadnicima HOS-a i njihovog povezivanje sa totalitarnim režimima i Drugim svjetskim ratom”, napisao je Bulj.

Potom se oglasio i Troskot.

“Pogriješio sam, oprostite!

Dragi ljudi, tek sam sada uvidio koliko je moja izjava bila nedovoljno jasna i koliko je zbog toga štete prouzročila. Jako mi je žao zbog toga i najiskrenije se ispričavam svim HOS-ovcima, svim braniteljima i članovima njihovih obitelji zbog te moje nepromišljene izjave.

Gostovao sam u programu na N1 televiziji i pokušavao ukazati na stalno ponavljanje scenarija u kojem kad god se dogodi nekakva afera i isplivaju ozbiljni problemi kao što je potres i zakašnjela reakcija vlasti, uvijek “iskoče” u prvi plan neke nametnute ideološke teme koje onda u potpunosti zasjene probleme koji su aktualni
.
U tom trenutku sam nedovoljno jasnom izjavom svrstao osobe u HOS-ovim obilježjima u one koji namjerno odvlače pažnju i zbog toga im se još jednom najiskrenije ispričavam. U mom srcu je bila samo namjera osuditi sve totalitarne režime, a treba i sada reći da su HOS-ove oznake bile dio službenih postrojbi hrvatske vojske.

Ono što vam također obećajem: kad god pogriješim uvijek ću istupiti javno i ispričati se za svoje pogreške i što je jednako važno – greške neću ponavljati!

Hrvatska je iznad svih nas. A mi ćemo učiniti sve za nju da ju sačuvamo i učinimo pravednijom i ljepšom”, napisao je Troskot.

Mostovac Troskot protiv Za dom spremni: Došli su napraviti kaos! Predsjednik je trebao ostati, a njih procesuirati

Ratni stijeg nam nisu uzeli ni četnici, a neće ni Milanović

Banožić je rekao kako Za dom spremni nisu bili dio protokola, ali pojavio se službeni popis

Peternel poručio MOST-ovcu: Ne postoji odredba u Kaznenom zakonu po kojoj bi se Za dom spremne na današnjoj komemoraciji moglo kazneno procesuirati! Iako on to priželjkuje!

Najnovije

Još iz rubrike