2.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska HKMS osudila proslavu u KB Dubrava: Neprimjereno, neprihvatljivo, za svaku osudu

HKMS osudila proslavu u KB Dubrava: Neprimjereno, neprihvatljivo, za svaku osudu

Hrvatska komora medicinskih sestara je u priopćenju medijima osudila neprimjerenu proslavu koja je organizirana nedavno u KB Dubrava, a u kojoj je sudjelovala nekolicina medicinskih sestara zaposlenih u toj bolnici, prenosi N1.

Priopćenje HKMS-a prenosimo u cijelosti.

Takvo ponašanje je potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu. Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastitog, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Ovaj događaj baca loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao kako u ovoj epidemiji tako i inače, rekao je predsjednik HKMS-a, Mario Gazić dodajući kako su medicinske sestre i tehničari već gotovo godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije virusa COVID-19.

Oni, dodao je Gazić, mukotrpno i požrtvovno vode borbu s epidemijom brinući požrtvovno o brojnim pacijentima. Komora će zatražiti izvješće od KB Dubrava o navedenom događaju te nakon što se utvrde sve činjenice pokrenuti odgovarajući postupak, navodi se u priopćenju medijima.

Podsjetimo, mediji su jučer objavili snimku nastalu navodno početkom ovog mjeseca na kojoj se vide radnici i radnice KB-a Dubrava, medicinske sestre i pomono osoblje kako slave u prostorijama bolnice, bez pridržavanja epidemioloških mjera.

Lukšić otkrio detalje snimke: Navodno je jedna sestra slavila oproštaj

Najnovije

Još iz rubrike