9.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Antifašisti i većina saborskih klubova sastali se u Židovskoj općini u Zagrebu:...

Antifašisti i većina saborskih klubova sastali se u Židovskoj općini u Zagrebu: Zabraniti ustaška obilježja i znakovlje

Nakon incidenta na obilježavanju vojno redarstvene akcije Maslenica, kada je zbog dolaska HOS-ovih predstavnika predsjednik Zoran Milanović napustio Zadar, u Židovskoj općini u Zagrebu održan je sastanak o zabrani ustaškog znakovlja.

Na sastanku u Židovskoj općini u Zagrebu, nakon incidenta na obilježavanju vojne akcije Maslenica, sastali su se predstavnici naroda žrtava NDH i antifašisti s većinom saborskih klubova, a među njima i HDZ-ov Damir Habijan.

U priopćenju Židovske općine stoji da su se jednoglasno dogovorili o usuglašavanju zakona, kojim bi se zabranila uporaba ustaških obilježja i znakovlja, nijekanje koncentracijskih logora smrti i veličanje ustaških zločinaca. U HDZ-u tvrde da se nisu složili sa zabranom, a oglasio se i šef SDP-a Peđa Grbin.

“U razgovoru sa predstavnicima udruga i drugih političkih stranaka jasno je da je potrebno izmijeniti kazneni zakon na način da se takva zlouporaba i takav govor mržnje izrijekom sankcionira kako ne bi bilo moguće da bilo koji sud ili sudac izvrdava ili na neki drugi način to protumači.

Dogovor je da je potrebno još malo razmotriti taj prijedlog koji smo dobili od židovske općine, naći ćemo se uskoro i ja se toplo nadam da će pozitivna atmosfera koja je bila i jučer na sastanku ostati i dalje“, poručio je Grbin, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike