5.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Milanović o obilježavanju Maslenice: Zbog osoba koje nose ustaška obilježja i pozdrav...

Milanović o obilježavanju Maslenice: Zbog osoba koje nose ustaška obilježja i pozdrav povukao sam Hranja i sve vojne zapovjednike

Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“ Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru. No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.

Oglasio se Ured predsjednika.

“Predsjednik Republike Zoran Milanović došao je u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO Maslenica 93. i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo. Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici”, napisali su.

“Za dom spremni” na odorama okupljenih na obilježavaju akcije Maslenica

Najnovije

Još iz rubrike