2.6 C
Zagreb
Naslovnica Sport Duvnjak: Mladi su fenomenalni, mi "starci" pomažemo

Duvnjak: Mladi su fenomenalni, mi “starci” pomažemo

– Pokazali smo da naša obrana 6-0 može jako dobro funkcionirati, Marin je bio fenomenalan na golu i na kraju smo lagano pobijedili, rekao je Domagoj Duvnjak nakon pobjede nad Bahreinom. Samo ih još pobjeda nad Argentinom u sljedećem dvoboju dijeli od plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Egiptu.

– Tajna je da smo igrali od prve do 60. minute onako kako mi znamo. Bilo je i grešaka, ali imam osjećaj da što turnir odmiče da smo sve bolji. Imali smo jednu kiks utakmicu, s Japanom s kojom nitko nije bio zadovoljan. Dižemo se, mladi su fenomenalni, mi “starci” pokušavamo pomoći i imamo fenomenalnu kemiju u ekipi.

Zlatko Horvat je s osam pogodaka bio najbolji strijelac utakmice, ali smatra da je pobjedu donijela obrana.

– Stvarno smo dobro otvorili utakmicu, pogotovo u obrani, sve smo im zatvorili. Mislim da je rezultat bio 9-2. Dalje smo kontrolirali utakmicu, izrotirali se, nadam se da se nitko nije previše potrošio.

Horvat ističe dobro poznavanje suparnika kao jedan od glavnih preduvjeta za ovako uvjerljivu prezentaciju.

– Naravno da je dobra bila priprema. Uglavnom ono što smo gledali, tako su i radili pa nam je bilo lakše. Bili smo svjesni što nam znači utakmica. Kad se razmašu, znaju biti opasni, tako su i ugrabili olimpijske igre.

Izludio je odličnog vratara bahreinske reprezentacije svojim odmjerenim lobovima.

– Tko god prati rukomet zna da mi je to specijalnost. Danas ih je, mislim, pet bilo. Svi su ušli, tako da sam sretan, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike