2.6 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Snažna eksplozija u centru Madrida, najmanje dvije osobe poginule

Snažna eksplozija u centru Madrida, najmanje dvije osobe poginule

U Madridu je nešto nakon 15 sati odjeknula snažna eksplozija koja se čula u cijelom gradu.

Dva svjedoka Reutersu su također potvrdila da su čuli snažnu eksploziju.

Eksplozija je raznijela četiri kata zgrade u središtu Madrida, u Ulici Toledo. Eksplozija se dogodila nedaleko turističke atrakcije Puerta de Toledo, poznatih gradskih vrata.

Kako javlja ugledni španjolski list El Pais, eksplozija je uništila gornji dio zgrade u blizini doma za starije i jedne škole. U domu za starije nitko nije ozlijeđen, potvrdio je glasnogovornik doma.

Stanari obližnjih zgrada su evakuirani. El Pais je objavio da je u eksploziji poginulo najmanje dvoje ljudi, a osmero ih je ozlijeđeno. Jedna osoba je teže ozlijeđena i prebačena je u bolnicu.

Preminuli su muškarac i žena stari 85 godina. Teško ozlijeđen je 26-godišnji muškarac, koji je zadobio frakturu gležnja i ozljedu kičme. Jedan 53-godišnji muškarac zadobio je potres mozga, objavila je madridska Hitna pomoć.

Od komada zgrade koji su letjeli zrakom nakon eksplozije lakše je ozlijeđeno i jedno dijete, potvrdili su vatrogasci za El Pais.

Gradonačelnik Madrida, Jose Luis Martinez Almedia, stigao je na lice mjesta i dao izjavu za medije.

“Čini se da je došlo do eksplozije plina u stambenoj zgradi iznad župnog dvora. Preminulo je najmanje dvoje ljudi”, rekao je.

U prilog tezi o eksploziji plina govore i navodi susjeda koji kažu da su osjetili miris plina u okolici satima prije eksplozije.

El Pais je objavio, pozivajući se na policijske izvore, da je do eksplozije došlo u trenutku provjeravali plinske instalacije u zgradi.

U zgradi čiji gornji katovi su razneseni u eksploziji gori vatra, potvrdio je gradonačelnik Madrida.

“Zgrada gori iznutra, ali vatrogasci neće intervenirati u ovom trenutku zbog mjera predostrožnosti”, rekao je, prenosi N1.

Na mjesto događaja odmah je pristiglo jedanaest vatrogasnih vozila.

Najnovije

Još iz rubrike