15.3 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Sladoljev navodno širio laž da je ugledni ginekolog umro nakon cijepljenja: Sramotno,...

Sladoljev navodno širio laž da je ugledni ginekolog umro nakon cijepljenja: Sramotno, strašno, bešćutno, nemoralno…

Iznenadna smrt 50-godišnjeg zagrebačkog ginekologa Marija Kernera, cijenjenog medicinskog stručnjaka rodom iz Dubrovnika, od kojega se posljednja dva dana s tugom opraštaju kako njegove pacijentice tako i brojne kolege i svi koji su ga poznavali, postala je, zahvaljujući objavi dr. sc. Srećka Sladoljeva na Facebooku predmet rasprave, mahom među protivnicima cijepljenja, piše Slobodna Dalmacija.

Pokojni Mario Kerner je od 1999. godine bio zaposlen u zagrebačkoj Klinici za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh, te kao predavač sudjelovao u različitim poslijediplomskim tečajevima trajne edukacije ginekologa u Republici Hrvatskoj.

Informacija o preranom odlasku kolege zbog, kako se neslužbeno doznaje, infarkta, najprije je priopćena na društvenim mrežama Poliklinike Medifem.

“U dubokoj boli javljamo da nas je jučer napustio naš veliki prijatelj i suradnik, vrstan stručnjak, divan čovjek, doktor Mario Kerner. Ljubazan, pun empatije, staložen i stručan, dr. Kerner je ostavio neizbrisiv trag kako kod svojih pacijenata tako i kod svojih suradnika. Sjećanje na na dr. Kernera živjet će s nama svakodnevno kroz sve što nas je naučio i zauvijek ćemo biti zahvalni što smo ga imali. Počivao u miru”, napisali su u Poliklinici Medifem nakon čega se na svom Facebook profilu oglasio bivši voditelj Odjela razvoja i istraživanja Imunološkog zavoda, inače poznati protivnik obaveznog i masovnog procjepljivanja građana protiv koronavirusa.

‘Lijepi pozdrav doktore. Može molim Vas pitanje. Jučer je preminuo poznati zagrebački ginekolog Mario Kerner. Od njegove prijateljice sam saznala da je u srijedu primio 1. dozu Pfizer cjepiva. S kolikom sigurnošću možemo tvrditi da je to nuspojava? Dr je inače 50 godina taman napunio i zdrav… Hvala unaprijed na odgovoru.. Svako dobro.’ (putem Messengera, ime i prezime, dr. med.)

‘Žao mi je. Da su mu posthumno napravili PCR, siguran sam da bi bio pozitivan. Tada bismo bili potpuno sigurni od čega je umro. Jedina sigurna dijagnoza je od Kovid-19″. (putem Messengera, Srećko Sladoljev)’”, objavio je dr. sc. Sladoljev na društvenoj mreži svoju komunikaciju s neimenovanom liječnicom izazvavši, među brojnim izrazima sućuti i lavinu komentara.

“Neće stati sa ovim cjepivom dokle god nagrade stižu na račun… e moj narode kako te lako zavesti ? Što se dogodilo, ne znam”; ”Al doktor je prošli tjedan bio zdrav. Pretužno”; ”Koliko žalostan mora netko biti da tuđu smrt koristi za samopromociju. Posprdno govorite da je sad svima uzrok smrti Covid-19, a bez ikakvog dokaza kažete da je logično da je čovjek umro od cjepiva”; ”Pa di mu je bila pamet da se cijepi. Daj bar da dođe na vlast čovjek pravedan i bez milosti za ove koji rade genocid nad ljudima”; ”Umro nakon što je ‘u srijedu primio 1. dozu Pfizer cjepiva’. Sve rečeno. Počivao u miru!”; ”Ima li netko od onih novinarčića ispranog mozga pitati stožer o tome, ako netko i pita odgovorit će im da nije sto posto od cjepiva, a oni će reći dobro, zadovoljni smo s odgovorom”…, samo su neki od komentara ispod objave dr. sc. Srećka Sladoljeva među kojima su se našli oni čiji su autori dobro poznavali pokojnog liječnika. Tako i oni kolegice Maje Pipić iz bolnice u kojoj je radio…

“Dr. Kerner nije cijepljen, imao je termin al’ je zadržan u sali i nije došao. Tako da ne širite laži”, oglasila se na Facebooku Maja Pipić iz zagrebačke Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh, te ubrzo ostala zasuta nizom upita nepovjerljivih komentatora. Nije se mogla suspregnuti, pa se upustila u raspravu…

Umjesto da pišete kako je ta osoba spasila tisuće i tisuće žena. Koji je živio za svoje pacijente. Nikad ga prežalit nećemo, nikad ga zaboravit nećemo. Vi tako lažete. Ja radim u bolnici na cijepljenjima i zato iz prve ruke znam da se nije pojavio jer sam ga ja osobno zvala na telefon i sestra se javila jer je operirao. Tako da ne lažite”, uporno je ponavljala kolegica pokojnog liječnika

“Sve osobe koje su se cijepile, cijepila sam ja. Znamo da se nije cijepio, sram vas može biti što, umjesto da svi skupa tugujemo jer je jedan od najboljih doktora u Hrvatskoj i da ga se veliča jer je spasio tisuće života, vi lažete i želite da ga se zapamti po tome da se cijepio i umro”, napisala je kolegica dr. Kernera ubrzo okarakteriziravši na svom Facebook profilu objavu dr. sc. Srećka Sladoljeva kao “anitivaxersku laž”.

“Sramotno je to… Tek sada vidim kakav je čovjek Srećko Sladoljev. To je stvarno sramotno. Pa nije cijepljen. Širiti laži da je cijepljen je stvarno brutalno. Znači, odgovorno tvrdim, pokojni kolega nije cijepljen. Pa ne bi nam palo na pamet da to netko zataškava. Točka. Priča završena. Pustimo obitelji da ga oplakuje, ima suprugu i troje djece, među njima dvoje maloljetne. Nemojmo širiti laži. Strašno”, kazao je prof. dr. sc. Mladen Bušić, ravnatelj Kliničke bolnice “Sveti Duh”.

“Imamo ime i prezime i serijski broj cjepiva, uz sva cjepiva imamo tko je cijepljen, a tko nije. Mi smo relativno mala bolnica, svi se znamo. A Maru Kernera nije poznavala samo cijela bolnica nego cijela Hrvatska. Ovo je sramota za sve one koji pišu takve stvari po Facebooku. Tužan sam zbog širenja neistina”, rekao je ravnatelj Kliničke bolnice “Sveti Duh”, prenosi Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike