2.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Kakva saga, Žinić 26 godina koristi i državni stan od 80 kvadrata!...

Kakva saga, Žinić 26 godina koristi i državni stan od 80 kvadrata! Pokušali su ga sudski iseliti, ali se ne da

Unatoč tome što od 1995. godine živi besplatno u državnoj kući u Glini, unatoč tome što je država obitelji Žinić obnovila obiteljsko imanje u Marinbrodu i unatoč tome što je supruga naslijedila i obiteljsku kuću u Glini, Ivo Žinić koristi i prostrani državni stan u Zagrebu, pišu 24sata.

Već smo imali saznanja i govorkanja da Žinić ima na korištenju državni stan u zagrebačkom naselju Borovje, pišu 24sata.

Ali institucije koje su pitali, od MORH-a do tvrtke koja upravlja nekretninama u državnom vlasništvu, odgovarale su da mu ga one nisu dodijelile.

Sada je za 24sata potvrđeno da je ovaj stan u Ulici Bože i Nikole Bionde na upravljanju Ministarstva hrvatskih branitelja. Ima oko 80-ak četvornih metara, Ministarstvo bezuspješno pokušava iseliti Ivu Žinića već sedam godina!

Kako neslužbeno doznaju 24sata, stan je Žinić dobio na korištenje od Grada Zagreba, navodno još 1994. godine. A onda je kroz jednu od zamjena stanova između države i grada i prepuštanja na upravljanje, taj stan došao pod ingerenciju Ministarstva branitelja.

– Ministarstvo hrvatskih branitelja nije dodijelilo nikakav stan g. Ivi Žiniću, a zahtjev za njegovo stambeno zbrinjavanje pri ovom Ministarstvu je obustavljeno 2008. godine na njegovo traženje jer je podnio zahtjev za darovanje kuće na području posebne državne skrbi – odgovaraju za 24sata iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

To znači da je Žinić imao i paralelni zahtjev za stambeno zbrinjavanje i kod tog ministarstva, što je dosad bilo nepoznato. Ali Ministarstvo je zaključilo da stan od 80 četvornih metara očito koristi bespravno. Jer su mu pokrenuli iseljenje.

– Ministarstvo je u rujnu 2013. godine pokrenulo postupak za iseljenje g. Žinića iz navedenog stana, a u veljači 2016. godine Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu kojom se nalaže iseljenje – stoji nadalje u odgovoru Ministarstva.

Žinić se žalio, nadalje objašnjavaju. I dobio je! U ožujku 2018. godine Županijski sud u Zadru ukida presudu zagrebačkog suda i vraća ga na ponovno postupanje Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, kažu u Ministarstvu.

Ivo Žinić se za 24sata opet nije javio dati pojašnjenja zašto koristi i taj stan uz svu državnu pomoć koju je dobio kroz godine. Kako tvrde oni koji ga poznaju, u tom stanu su mu inače bili i sinovi kada su bili u Zagrebu. A navodno je u njemu kćer jednog obiteljskog prijatelja koja studira u Zagrebu.

Najnovije

Još iz rubrike