4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Žinićeva zgodna prispodoba oko državne kuće u kojoj besplatno živi i ostale...

Žinićeva zgodna prispodoba oko državne kuće u kojoj besplatno živi i ostale imovine: U istoj situaciji se nalazi 200-injak obitelji s područja Gline

– Uz sve ove probleme s potresom kuća je postala glavna tema. Ja se u ovoj kući nalazim od oslobođenja grada, gdje smo kao i preko 2000 drugih obitelji dobili kuću na korištenje, a kasnije dobili mogućnost da kao hrvatski branitelj dobijem tu kuću u darovanje. Slijedom okolnosti, promjenom zakona i pravila, to se nije dogodilo i sad sam se našao u neprilici, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog”.

Župan Ivo Žinić našao se u središtu medijske pozornosti zbog kuće u državnom vlasništvu u Glini u kojoj s obitelji živi od 1995. godine. Dobio ju je na privremeno korištenje, a do 2008. za nju je plaćao mjesečni najam, navodno u iznosu od 100 kuna. Od tada, posljednjih 12 godina, u njoj živi bez plaćanja najma.

Rekao je kako je u državnoj kući, u kojoj živi besplatno, posve legalno te vjeruje kako će se sve ubrzo razjasniti jer, kako je rekao, nema ništa sumnjivo.

– U tih 25 godina dobio sam jednu trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu. Ja se u ovoj kući nalazim potpuno legalno. Kao i u aferi s obnovom, tako će se i ovo razjasniti jer nema ništa sumnjivo. Nisam dobio nikakvo negativno rješenje. U istoj situaciji se nalazi 200-injak obitelji s područja Gline. Ugovor o darovanju kuće prošao je DORH koje je dalo pozitivno mišljenjem, ja ne znam što se dogodilo u međuvremenu da nisam dobio pozitivno rješenje, rekao je župan Žinić u emisiji “U mreži Prvog” koja je na temu početka drugog polugodišta školske godine.

Povjerenstvo za sukob interesa će provjeriti Žinićevu imovinsku karticu

Najnovije

Još iz rubrike