4.9 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Vlada o otpisu režija na potresom pogođenim područjima; 2.045 osoba otišlo...

VIDEO Vlada o otpisu režija na potresom pogođenim područjima; 2.045 osoba otišlo s Banovine

Vlada na današnjoj sjednici usvaja zaključak koji se odnosi na otpis režijskih troškova vezanih za energiju na potresom pogođenim područjima.

“Danas imamo sjednicu Vlade vezanu za aktivnosti oko potresa. Ovog tjedna ćemo provesti raspravu o Saboru o Zakonu o obnovi, a danas ćemo donijeti zaključak o otpisu potraživanja za električnu energiju, tu mislimo na režijske troškove za struju i plin”, rekao je Andrej Plenković na početku.

Imamo ohrabrujući silazni trend, rekao je govoreći o koronavirusu: “Dobro je da nam je tjedni prosjek pao na razinu od sredine listopada. Trenutno imamo treći najveći dvotjedni pad među članicama EU. Imamo dvostruko manje hospitaliziranih. To su dobri pokazatelji što znači da su mjere i odgovorno ponašanje doveli do preokreta trendova, a to trebamo nastaviti. Podsjećam, ovo smo uspjeli bez policijskog sata. Jedan od prvih signala je početak školskog polugodišta. Dio školaraca se vratio, a nadamo se da će uskoro i ostatak.”

Dodao je da se nastavlja s kampanjom cijepljenja: “Očekuje se odluka EMA-e za AstraZenecu čime se broj doza naglo povećati, to bi nam omogućilo procjepljivanje najugroženijih tijekom proljeća.”

Ministar Tomo Medved je izvijestio: “Osim redovnih sjednica stožera u četvrtak je održan tematski sastanak Ministarstva financija s lokalnom samoupravom. Lokalni stožeri su proslijedili 2.500 zahtjeva za privremeni smještaj osoba bez domova, od toga je 797 prioritetnih zahtjeva. Dosad je postavljeno ukupno 507 kontejnera i kućica. Na elektroenergetsku mrežu priključeno je preo 600 smještajnih objekata. Imamo 2.045 osoba koje su privremeno boravište prijavile van županije.”

Ministar Tomislav Ćorić rekao je da se ljudima čiji su “objekti pretrpjeli štetu otpišu sva potraživanja za isporučenu energiju za siječanj, veljaču i ožujak 2021. Otpisat će se i potraživanja za premještanje priključka. Krajnjim kupcima se otpisuju računi za električnu energiju. HEP će kroz povezana društva građane čiji su objekti pretrpjeli štetu, ako od njih otkupljuju plin, otpisati račune i za to.”, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike