5.5 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Motociklist naletio na sajlu i jedva preživio: Netko očito želi steći status...

Motociklist naletio na sajlu i jedva preživio: Netko očito želi steći status serijskog ubojice

Dvojica motociklista su u petak u mjestu Jarki, nedaleko od Varaždina, naletjela na omanju sajlu postavljenu između dva drveta, a jedan od njih zadobio je teške ozljede ruke i glave. Isti takav slučaj dogodio se i prošle godine, kada je i 21-godišnjak naletio na sajlu i poginuo.

– Na sajlu je naletio dečko od 23 godine, udario je o ruke i vrat i danas se jedva pomiče, govori o slučaju u Jarkima anonimno predstavnik motociklista za 24 sata.

Mjesto Jarki dom je 20-ak ljubitelja motocrossa, i iako još nemaju svoj klub, rade na njegovom osnivanju, a u dogovoru s načelnikom ili policijom voze isključivo po državnim stazama.

– Nikada ne ulazimo na privatna zemljišta. Dosad smo već nailazili na zamke, ali u petak se prvi put netko zbog njih ozlijedio, govori još jedan ljubitelj motocrossa.

Da je namjerno postavljanje zamki motociklistima postala sve češća i opasnija pojava, potvrdili su i komentari ispod nedavne objave Sportskog rekreacijskog društva 315 Sjeverozapad da je netko također postavio sajlu na Ivanščici.

– Ovo je s namjerom pokušaja ubojstva, jednako kao i postavljanje nagazne mine! U zadnje vrijeme učestalo na više lokacija i ne bi se iznenadio da je riječ o psihopatu pojedincu ili nekoga tko želi steći status “serijskog” ubojice. A mrtvih je, nažalost, već i bilo, govore.

Takav primjer smrti dogodio se u kolovozu prošle godine kada je u blizini Rijeke 21-godišnji ljubitelj motocrossa Dorian Semian Valentić naletio na sajlu koju je netko postavio u ravnini s prsima i vratom. Liječnici su mu pokušali pomoći na licu mjesta nesreće, no motociklist je zbog preteških ozljeda preminuo, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike