2.8 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Ikić Baniček: Vlada pokušava natjerati građane Siska da financijski sudjeluju u obnovi

Ikić Baniček: Vlada pokušava natjerati građane Siska da financijski sudjeluju u obnovi

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček osvrnula se na medijska izvješća sa sjednice Vlade, u kojima je navedeno kako će građani Siska morati sudjelovati u obnovi, piše SDP.

Njen osvrt dolje prenosimo u cijelosti.

Nakon što sam vidjela medijska izvješća sa sjednice Vlade bilo mi je jasno da ministri nešto petljaju i skrivaju jer nisu objasnili zašto stradale gradove i općine dijele u neke kategorije i zašto će neke obnavljati Fond, a druge Vladin Ured za obnovu. Normalno da su skrivali što donose jer čim sam uzela Zakon o obnovi potresom pogođena područja shvatila sam da da se srame jer su Sisak stavili u istu kategoriju sa Zagrebom.

To mi je potvrdio i ministar Horvat jučer kada smo telefonski razgovarali. Nakon 28.12. kada je Sisak pogodila katastrofa u obliku potresa, desila nam se tragedija u obliku hrvatske Vlade! To za Sisak znači da obnove neće biti, jer dok Zagreb sa svojim proračunom od 7-8 milijardi može isfinancirati svojih 20 posto i građani imaju motiv sufinancirati jer ipak imaju vrijedne nekretnine i vrijedne kvadrate, u Sisku Županija koja je de facto bankrotirala i zadužena je 80 milijuna, a još 40 milijuna manjka prebacuje iz godine u godinu, neće to moći, a o građanima da ne pričam.

Odakle umirovljenicima ili ljudima koji žive samo od svoje plaće udio za obnovu, a mnogi su već sad opterećeni kreditima, a mnogi i ovrhom. Nemamo nikakve šanse!

Prvo ćemo pokušati srušiti ovu suludu odluku Vlade, no svjesna sam da Plenković i Pupovac imaju većinu u Saboru. Zanima me kako partijski vojnici HDZ-a iz Siska i SMŽ, koji će u Saboru glasati za ovo, misle više ikada šetati Siskom i pogledati ijednog Siščana u oči!

Najnovije

Još iz rubrike