Rukometaši protiv Japana otvaraju nastup na SP-u

Hrvatska rukometna reprezentacija prije 30 je godina odigrala prvi međunarodni susret nakon samostalnosti. Bilo je to 14. siječnja 1991. godine kada je u Kutiji šibica odigrala 23:23 s Japanom. Upravo protiv japanskih rukometaša danas od 18 sati izabranici Line Červara počinju svoj put na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Nakon tog remija prije 30 godina naši su rukometaši odigrali još pet susreta s Japanom, a svih pet su dobili. Posljednji put u Njemačkoj/Danskoj 2019. godine također u skupini Hrvatska je slavila 35:27. Međutim, domaćin Olimpijskih igara povećao je ulaganja u rukomet, a već tri godine vodi ih sjajni Islanđanin Dagur Sigurdsson.

– Ne smijemo nikako sebi dozvoliti da mislimo da će utakmica biti laka. Mislim da su oni jedna reprezentacija u dizanju, domaćini Olimpijskih igara, uigrani su. Mi se moramo maksimalno mobilizirati, jer su iznimno pokretljivi, dosta anticipiraju u dubini, imaju dvije sjajne obrane, tako da moramo biti jako oprezni, istaknuo je Červar koji je nakon sinoćnjeg treninga odabrao 16 igrača koji će igrati u skupini C. Na tribinu odlaze Marin Šego, Igor Karačić, Halil Jaganjac i Janko Kević.

– Svi smo skoncentrirani maksimalno, atmosfera je sjajna i jedva čekamo da počne utakmica. Nezgodni su jako, brzi u kontri, igraju nezgodnu 5-1 obranu. Ali mislim da neće biti problema i da ćemo s našim sjajnim srednjacima to rješavati. I naravno, obrana mora biti dobra, rekao je David Mandić.

U skupini C uz Hrvatsku i Japan su još Angola i Katar. U nedjelju igramo s Angolom, a u utorak s Katarom, piše HRT.

Share This Article