Rogerovo pokeraško lice topi se kao šećer kada je ona u pitanju

Švicarskog tenisača Rogera Federera (39) svijet će pamtiti po velikim uspjesima koje je postigao za vrijeme karijere, a njegova najveća podrška zasigurno je njegova supruga Mirka.

Par se upoznao davne 2000. godine kada je Mirka predstavljala švicarsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Miroslava Vavrinec (42) iz Bojnica u Slovačkoj također se profesionalno bavila tenisom, a u jednom trenutku bila je 76. najbolja tenisačica svijeta prema WTA-ovoj ljestvici.

– Imam 39 godina, četvero djece, osvojio sam 20 grand slam turnira. Za mene više nije vrijeme da sam odsutan od obitelji dulje od pet tjedana – rekao je Roger za PR agenciju Australian Opena.

Pandemija korona virusa utjecala je na čitavu organizaciju Grand Slama u Melbourneu što je bio jedan od razloga Rogerovog odustajanja od Australian Opena u veljači. Naime, Švicarac je trebao otići sam ili biti u karanteni s obitelji, koja ne bi mogla napustiti hotel.

U početku se mislilo da su ozljede razlog njegovog odustajanja, ali se na kraju ispostavilo kako je u pitanju nešto drugo.

– U ovih 20 godina, koliko se bavim tenisom, konstantno sam bio na putu i u s obitelji sam provodio maksimum pet ili šest tjedana. Godi mi pauza jer provodim puno vremena s obitelji – objasnio je Federer.

Švicarac je otkrio i zbog kojeg razloga je tako raspoložen u posljednje vrijeme.

– Kada vam je netko toliko važan, kao što su to za mene Mirka i moja djeca, emocije su prevelike i pokeraško lice se topi kao šećer – rekao je Federer i posebno naglasio:

– Mirka je najbolja majka i najbolja supruga! Ona je uvijek bila velika podrška, jednostavno divna osoba. Tijekom moje duge karijere uvijek me je podržavala – rekao je Švicarac o supruzi.

Federer inače u javnim nastupima često ističe važnost svoje drage Mirke pa je tako jednom nakon nastupa na Miami Openu 2019. godine izjavio:

– Želim zahvaliti svojoj supruzi koja uživa u putovanjima, u pakiranju, u pomaganju, u podršci. Bez nje ništa od ovoga ne bi bilo moguće, pišu 24sata.

Facebook Komentari