Poznati detalji pucnjave u Dubravi: Došao taksijem i rekao vozaču da ga pričeka pa pucao u muškarca

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo je istragu protiv 28-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva. Terete ga da je u pucnjavi u zagrebačkoj Dubravi pištoljem pucao u muškarca i ranio ga u lijevo rame. Do Dubrave je došao taksijem.

28-godišnjaka terete da je 6. siječnja oko 13:40 sati došao taksijem do križanja Južne ulice-Južne ulice IV odvojka-Liganjske ulice u Zagrebu i zatražio od taksista da ga pričeka. Potom je pješice otišao Južnom ulicom u smjeru juga.

Preko lica je stavio zaštitnu masku, a preko glave kapuljaču. Stao je na kolniku Južne ulice ispred obiteljske kuće u kojoj živi muškarac s kojim otprije ima nerazjašnjene imovinske odnose. U trenutku kad se on pojavio na prozoru sobe na katu kuće izbila je svađa.

28-godišnjak je iz odjeće izvukao pištolj koji je ilegalno imao. Ispalio je hitac u smjeru muškarca na prozoru i pogodio ga u lijevo rame. Muškarac je zadobio tešku tjelesnu ozljedu opasnu po život zbog koje je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu u KBC-u Zagreb.

Sudac istrage je protiv 28-godišnjaka odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari