Čovjek koji je srušio HDZ-ovog ‘gazdu Požege’: Prijetili su da će mi skinuti glavu zbog snimki

Nije dovoljno što je Darko Puljašić podnio ostavku u Saboru, on i zamjenik Pilon su izdali svoj grad Požegu. Shvatio sam da se ponaša kao gospodar života i smrti. Dobio sam otkaz, obitelj pati, ali bih opet učinio isto, kaže čovjek koji je razotkrio lokalne HDZ-ovce za 24sata.

Josip Vitez je 38-godišnji diplomirani ekonomist koji je bio i jedan od direktora u Kutjevu d.d. Od jeseni 2019. do pred Božić prošle godine je bio direktor požeškog Komunalca koji upravlja i stambenim zgradama u Požeštini. I trenutačno je u središtu pozornosti jer je razotkrio pokušaje namještanja natječaja za projektiranje energetske obnove stambenih zgrada. Ovaj otac dvoje malodobne djece nije popustio pritiscima HDZ-ova gradonačelnika Požege i saborskog zastupnika Darka Puljašića, te njegova zamjenika Marija Pilona koji su ga u više navrata nagovarali da posao dodjeli tek osam odabranih tvrtki. Jer, kako je rekao gradonačelnik, treba poslati poruku da će onima koji su uz njih, “biti slatko”.

Vitez je sve snimio i predao USKOK-u još proljetos, a afera je buknula sada, kada su iz 24sata preslušali i objavili dio sadržaja snimki na kojima se nedvojbeno čuje kako Puljašić i Pilon Viteza nagovaraju da protuzakonito povjeri posao odabranima. Vitez je zbog nesuradnje dobio otkaz, a u ekskluzivnom razgovoru za 24sata otkriva kako je dobio poruke da će “mu skinuti glavu” jer ne sluša, ali i zašto bi sve isto učinio opet. Pozvao je sve javne dužnosnike, direktore, da ne popuste i da prijave korupciju kako bi zemlja mogla ići naprijed.

U trenutku dok je s novinarima 24sata razgovaralo stigla je vijest da je Puljašić dao ostavku na mjesto saborskog zastupnika nakon što su 24sata objavila veći dio sadržaja snimki koje je napravio Vitez.

Kako komentirate ostavku Darka Puljašića u Saboru?

Nama na na lokalnoj razini ostavka na mjesto u Saboru ništa nam ne predstavlja. Jer Puljašić je još uvijek gradonačelnik Požege koju je iznevjerio. Smatram da bi iz moralne odgovornosti trebao dati ostavku zajedno a svojim zamjenikom i na mjesto u gradskoj upravi.

Cijeli intervju pročitajte na 24sata.

Gradonačelnik Požege podnio ostavku na mjesto zastupnika u Saboru: Priznajemo pogrešku

Facebook Komentari