24.1 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Užasan izazov u Sloveniji: Djevojčice se natjecale koja će se kasnije maknuti...

Užasan izazov u Sloveniji: Djevojčice se natjecale koja će se kasnije maknuti s pruge. Za jednu je vlak bio brži

Poznati su detalji tragedije koja se dogodila na željezničkoj pruzi u Mariboru, piše Večer.

Glasnogovornik Policijske uprave Maribor Miran Šadl rekao je da se nesretna djevojčica, koja je jučer poginula, fotografirala blizu perona između kolosijeka zajedno s vršnjakinjom. Strojovođa vlaka na relaciji Ljubljana – Maribor, se približavao velikom brzinom, a djevojčice je zvučnom signalizacijom počeo upozoravati na opasnost, na što nisu reagirale.

Na stranu su odskočile tek u zadnji čas, jedna na vrijeme, a druga nažalost ne. Strojovođa nije mogao spriječiti nesreću. Vlak je udario u djevojčicu, po podacima Večeri staru 14 godina. Njezine ozljede bile su toliko teške da je umrla na mjestu nesreće. Djevojčici, koja je preživjela tragediju, bila je potrebna liječnička pomoć zbog šoka koji je doživjela. Hitnom pomoći je odvedena u Sveučilišni klinički centar.

Na mjesto nesreće jučer su stigli i istražni sudac i dežurni tužitelj. Kriminalistički istražitelji nastavljaju prikupljati informacije, ali već su odbacili sumnju na samoubojstvo. Također je već jasno da se nesreća nije dogodila tuđom krivnjom. Kako neslužbeno doznaje Večer od izvora bliskih policiji, istražitelji se pitaju je li tragedija rezultat nekog opasnog izazova kojem se tinejdžeri bave na društvenim mrežama.

Najnovije

Još iz rubrike