Ukrali identitet akademiku i kardiologu Miličiću: U oglasu tvrde da reklamira čudesni lijek

Screenshot N1

– Prvo je moja kći na internetu vidjela taj oglas za lijek, a onda su me počele zvati i kolege. Koliko sam dosad neslužbeno čuo od policije, izvor ove prijevare je navodno u Ukrajini – na internetu kola oglas za nekakav lijek koji ja navodno preporučujem pacijentima, a koji liječi skoro sve, gotovo da je ‘eliksir života’. Ovdje se ne radi samo o krađi identiteta i činjenici da je netko napao moj profesionalni integritet nego je riječ o tome da se ne zna o kakvom je lijeku riječ, i da može biti i štetan po pacijente, rekao je doktor Davor Miličić, ujedno potpredsjednik HAZU-a te jedan od naših najvećih autoriteta u medicini.

– Očito prevaranti znaju dobro tko sam i što sam, jer su naveli moje funkcije u toj ‘preporuci’, ima i moja fotografija. Isto se u studenom dogodilo mome kolegi s Rebra, kaže dr. Miličić. Uspijeva se, u svemu, i našaliti jer “njegov” lijek, dodaje, “jamči produljenje života za 12 godina”, a kolegin je “jamčio” samo sedam godina.

– Ljudi moraju biti svjesni činjenice da lijekovi nisu šala. Lijek koji ja ‘reklamiram’ službeno ne postoji, i ne znamo jesu li te supstance neutralne, korisne, ili opasne. Ako neki dodatak kupujete u ljekarni, barem znate da su registrirane i nisu štetne, a ovo je nešto posve drugo, upozorava akademik. Sve je prijavio odjelu kibernetičkog kriminala u MUP-u, HAZU-u, komorama, Medicinskom fakultetu u Zagrebu – svima s kojima ima veze.

– Navodno je izvor u Ukrajini. Tekst u reklami je loše preveden, nije baš u duhu hrvatskog jezika, i vidi se da nešto nije u redu, nastavlja kardiolog, još jednom građane upozoravajući da prije kuplnje lijekova dobro provjere o čemu se radi. Misli da je poduzeo sve što je trebao, i bitno mu je, dodaje, da se ta reklama što prije makne iz etera.

Uskoro se očekuje i da se o ovome oglase nadležne komore – liječnička i ljekarnička, zajedno. “Eliksir” se prodaje navodno za oko 400 kuna, pišu 24sata.

Facebook Komentari