Uhićen vlasnik ilegalnog doma. Dok su odvozili starce, pio je pivo i poručivao: Meni je sve ovo reklama

Koprivničko-križevačka policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom kojeg sumnjiče za teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi i širenje i prenošenje zarazne bolesti.

On je, naime, na području te županije pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, a od ožujka prošle godine nije primjenjivao važeće upute Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije COVID-19. Zbog toga je došlo do širenja bolesti među korisnicima i zaposlenicima, a dvije korisnice su i preminule od posljedica koronavirusa.

Osumnjičenik je epidemiolozima tajio broj i identitet osoba o kojima je skrbio, a brisevi za testiranje na koronavirus su uzeti nakon provedenog izvanrednog inspekcijskog nadzora Ministarstva rada. I na taj način je osumnjičeni muškarac prouzročio neposrednu opasnost od širenja zarazne bolesti.

Protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku, dodaje se u priopćenju koprivničko-križevačke policije.

Jutarnji list je u listopadu pisao o vlasniku ovog ilegalnog doma u Legradu. Radi se o Ladislavu Sabi. U njegovom je ilegalnom domu za starije i nemoćne od 36 korisnika i četvero zaposlenih, koronavirusom bilo zaraženo 24 staraca i troje zaposlenih.

Sabo je, kad je novinarka Jutarnjeg došla razgovarati s njime u listopadu, pod trijemom uz ulazna vrata doma pio pivo, dok je i sam bio zaražen koronavirusom. Zaražene starce tada se odvozilo u koprivničku bolnicu, a Sabo je tada rekao da u koronu – ne vjeruje.

– Sve je ovo reklama. Sad mi je Trump uzeo naslovnicu. Gledajte, meni je sve ovo reklama. Ja podržavam Trumpa da on ne vjeruje u pandemiju. Bolnica sigurno po jednom korisniku dobije novce. I naša doktorica bude dobila postotak koga je ona dovela u bolnicu. Budite sigurni da bude tu još pozitivnih. Jer se to traži. Da bolnica nešto zaradi – rekao je Ladislav Sabo neprestano spuštajući masku ili ju povlačeći ispod nosa.

Legrađani su za njega u listopadu rekli da je ‘čudak’ i jako svojeglav te da oduvijek smatra da je iznad zakona.

Kako je Ladislav Sabo godinama radio bez bilo kakvih dozvola, nije jasno nikome. Iako, i on sam je rekao:

– Radio sam kao što se sve u državi i radi, piše Jutarnji.

Facebook Komentari