Šef županijskog HDZ-a o tajnim snimkama: Nisam znao da je tako ozbiljno, bit će sankcija…

Vjerujem da će institucije kvalitetno odraditi posao i da će se razjasniti o čemu se radi. Ali na temelju ovoga što ste objavili i što čitam, ne djeluje mi dobro i veoma je ozbiljna stvar. Stranka će donijeti svoj sud i sigurno je da će poduzeti odgovarajuće mjere. HDZ kao stranka na vlasti ne štiti nečasne radnje, kaže Željko Glavić, predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije u kojoj je buknula nova afera.

24sata su objavila prvi dio tajno snimljenih razgovora koji su predani USKOK-u još u travnju. Na njima se čuje kako HDZ-ov gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić, ali i dogradonačelnik Mario Pilon(HDZ) pritišću direktora lokalne tvrtke Komunalac Josipa Viteza da mora pozvati točno određene tvrtke koje trebaju dobiti posao projektiranja energetske obnove zgrada.

Direktor Vitez to uporno odbija, a Pilon mu objašnjava kako treba formalno tražiti tri ponude ali da prođu oni koji oni žele, a Puljašić poručuje da moraju poslati poruku da će onima koji su uz gradonačelnika “biti slatko”.

Afera je podigla veliku prašinu u HDZ-u, ali i Požegi jer se za snimke znalo i prije izbora u srpnju. Osim toga, Puljašić ima i optužnicu za subvencijsku prijevaru tešku milijun kuna, te se od ranije vuku repovi nezakonitog zapošljavanja. Ali Andrej Plenković ga je ipak potvrdio i stavio na listu HDZ-a, pa je Puljašić postao saborski zastupnik.

– Zašto Glavić koji je znao za snimke nije upozorio središnjicu? Zašto je pogurao Puljašića na listu? – pita se jedan HDZ-ovac kojeg je zgrozila afera i prebacuje odgovornost na lokalnu razinu.

Glavić priznaje da je čuo da postoje snimke, ali da ih nije čuo u cijelosti, te da je imao samo manji dio informacija.

– Nisam ni približno znao što je na snimkama i nije ni izbliza izgledalo ovako kako sada čitam. Bio mi je dostupan jedan isječak koji nije imao ni približno ovoliku težinu. Nije izgledalo simpatično, ali nije izgledalo ni približno ovako ozbiljno. Čekao sam i da institucije odrade svoj posao jer postoje puno priča za koje se tek mora dokazati da su istinite. Da sam znao za cijeli sadržaj, sigurno bi upozorio središnjicu – kaže Glavić, pišu 24sata.

Facebook Komentari