Karabatić: Najdraži mi je naslov 2009. pred roditeljima i 15.000 Hrvata u dvorani protiv mene

Foto: Instagram

Noga je dobro, operacija je dobro prošla, samo što sam poslije imao jedan mali problem, dobio sam trombozu, morao sam ležati deset dana u bolnici, poslije još 15 dana kod kuće mirovati, bez treninga. Poslije kontrole je sve bilo u redu.

Ispričao je to Nikola Karabatić (36), koji zbog rupture prednjeg križnog ligamenta propušta Svjetsko prvenstvo u Egiptu, u intervjuu za HTV.

Iza njega su dva olimpijska, četiri svjetska i tri europska zlata s Francuskom. SP će propustiti, ali ionako tvrdi da su važnije Olimpijske igre.

– Možda rezultat nije toliko bitan na tom Svjetskom prvenstvu, ali ako si svjetski prvak, ideš direktno na Olimpijske igre i to je veliki cilj ove sezone.

Hrvatsku je nahvalio:

– Imaju sve: talent, igrače s iskustvom, mlade igrače koji donose malo pozitivne energije… Dobro se to poklopilo tako da se Hrvatska vratila na top nivo.

Sjeća se, dakako, legendarnih okršaja s Hrvatskom i Ivanom Balićem. Pa i na pitanje o najdražem trofeju odgovara:

– Zlato na Svjetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj. Mama i tata su bili u publici, gledali su tu utakmicu. Taj trenutak nikada neću zaboraviti, pred 15.000 Hrvata, koji su bili protiv nas i protiv mene, nikad to neću zaboraviti…

Pratio je i najveći uspjeh u povijesti hrvatskog ženskog rukometa, europsku broncu, prenose 24sata.

– Bitno je da su i one pokazale i dokazale da znaju osvojiti medalju, super je to i baš sam bio sretan – zaključio je Karabatić za HTV.

Facebook Komentari