Zatvorenici u Glini pripremali su niz akcija nakon potresa: Mogle su rezultirati pobunom?!

Nakon potresa na području Banovine 29. prosinca, dio zatvorenika iz Kaznionice u Glini, neslužbeno se doznaje, uplašen za vlastitu sigurnost, spremao je niz akcija koje su mogle rezultirati pobunom.

U pripravnosti su bili i interventni policajci s područja županije, no odgovorni su brzo reagirali i kolovođe premjestili u druge zatvore.

“Iz Kaznionice u Glini koja je zatvorenog tipa, nakon pregleda statičara, utvrđeno je da se zgrada internata, u kojoj je bilo smješteno oko 100 zatvorenika, više ne može koristiti – rekao je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Zbog toga su 82 zatvorenika žurno prebacili u Kaznionice u Lepoglavi i Požegi te u zatvore u Šibeniku, Splitu, Puli i Gospiću.

Upravo iz zatvora u Gospiću jučer su na Županijski sud u Varaždinu dovezli ubojicu zagrebačke profesorice Darija Šišakovića kome sude jer je 2015. u lepoglavskoj kaznionici udarcima utega u glavu pokušao ubiti Roberta Matanića.

Nakon toga zbog svoje sigurnosti završio je u Glini.

Novi dio Kaznionice u Glini nakon potresa je ostao gotovo neoštećen pa iz njega nisu morali evakuirati ljude.

U zatvoru je ostao Darko Kovačević zvani Daruvarac koji je zbog bestijalnog premlaćivanja svoje bivše djevojke osuđen na četiri godine zatvora.

Zbog oštećenja nastalih u potresu Zatvor u Sisku je zatvoren, a svi zatvorenici – njih 61 – evakuirani su i prebačeni u zatvore u Bjelovaru, Gospiću i Zagrebu, pišu 24sata.

Facebook Komentari